Blackberry Priv fiyatı düştü

bb priv

Kanadalı akıllı telefon üreticisi Blackberry’nin yaklaşık olarak 2 yılı önce satışa sunduğu Priv sonunda ucuzlamaya başladı. İşte BlackBerry Priv fiyatı ve diğer detaylar.

Bir zamanlar cep telefonu pazarının önemli isimlerinden biri olan BlackBerry, aynı Nokia gibi çağa ayak uyduramayarak iflasın eşiğine gelmişti. Yoluna bir yazılım firması olarak devam etme kararı alan Kanadalı teknoloji devi, sonrasında Çinli bir firma ile anlaşma yoluna gitmişti. Cep telefonu isim haklarını Çinli firmalara devreden BlackBerry, sadece satılan modellerden kar payı almayı kabul etmişti.

BlackBerry, akıllı telefon pazarına seneler sonra Priv isimli modeli ile dönüş yapmış ve eski fan kitlesini sevindirmişti. 2015 yılında satışa sunulan cihaz, BlackBerry ile özdeşleşen fiziksel klavyesiyle de beğeni toplamıştı.

Cihazın tek eksi yönü ise aynı eski Blackberry telefonlarında olduğu gibi hayli yüksek bir fiyat etiketine sahip olmasıydı. Neyseki aradan geçen 2 yıllık zaman dilimi, BlackBerry Priv fiyatı üzerinde de önemli bir rol oynadı. Son olarak 300 dolar civarında fiyatlardan satılan Priv, geçtiğimiz gün eBay üzerinde 225 dolardan listelendi. Böylece BlackBerry Priv fiyatı çıkış yaptığı günden beri en düşük seviyesine ulaşmış oldu.

Bu arada dip not olarak belirtelim. İlk çıktığı zamanlar ülkemizde de 3000 TL civarında fiyatlardan satılan Priv, şu aralar 1600 TL seviyelerine kadar inmiş durumda. Eğer eski bir BB fanıysanız, Priv’in hala güncel denebilecek seviyede olduğunu da söyleyebiliriz.

Samsung’dan devrim niteliğinde batarya teknolojisi