BlackBerry Giyilebilir Cihaz Hazırlıklarını Sürdürüyor

BlackBerry DG 2

Giyilebilir cihazlar alanına gireceği iddia edilen BlackBerry’nin onay aldığı yeni patentler arasında bir giyilebilir cihazın da yer aldığı belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarındaki etkinliğini kaybetmesinin ardından sıkıntılı bir sürece giren Kanadalı telefon üreticcisi BlackBerry, bu sıkıntılı süreci geride bırakmaya hazır görünüyor. Geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu BlackBerry Passport sayesinde akıllı telefon alanına sağlam bir geri dönüş yapan firma, şimdi de gözünü son dönemin yükselen pazarı olan giyilebilir cihazlara dikti.

BlackBerry_giyilebilir cihaz

Her yıl kendini yenilemeyi başaran birkaç firmadan biri olan Kanadalı telefon üreticisi, bir yandan akıllı telefon alanındaki çalışmalarına hız verirken bir yandan da farklı cihazlar için çalışmalarını sürdürüyor. ABD’deki USPTO kurumundan 27 yeni teknolojinin patenti için onay alan firmanın bu yeni projeleri arasında yeni bir giyilebilir cihazın da yer aldığı söyleniyor. Firmanın giyilebilir cihazlar alanına girmeye niyetli olduğu daha önce de gündeme gelmiş ve firmanın önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği bir giyilebilir cihaz için test aşamasına geçtiği iddia edilmişti.

Fitbit Yeni Akıllı Bileklikler Hazırlıyor