BlackBerry KEY2 Red Edition satışa sunuldu!

BlackBerry KEY2 Red Edition

BlackBerry’nin fiziksel QWERTY klavyeli telefonu BlackBerry KEY2 Red Edition bugün satışa sunuldu. İşte telefonun özellikleri ve fiyatı hakkındakiler.

BBOS’e uygulama geliştirilememesinin ardından çareyi Android’de arayan BlackBerry, ilk etapta çıkardığı telefonlar ile umut vadetmişti. BBOS’teki uygulamalarını da iOS ve Android platformlarına getirerek, mobil alanda başarılar imza atacağı söylenen BlackBerry, maalesef ki bu pazarda umduğunu bulamamıştı.

Android sistem güncellemeleri Play Store’dan sunulabilir!

Firmanın tasarım alanında yaptığı gereksiz dokunuşlardan dolayı Android tabanlı BlackBerry telefonları ilgi görmemişti. QWERTY klavyeyi hala fiziki olarak telefonlarına ekleyen firma, bugün BlackBerry KEY2 Red Edition modelini satışa sundu. BlackBerry KEY2’de de firma fiziki tuşlara yer veriyor.

BlackBerry KEY2 Red Edition özellikler ve fiyatı!

Kırmızı BlackBerry KEY2; 4.5 inç büyüklüğünde 1620×1080 piksel çözünürlüğünde IPS ekran ile geliyor. Telefonun kalbinde ise Qualcomm’un orta segment modellerde kullanılan Snapdragon 660 yonga seti yer alıyor. 12 Megapiksel arka kameraya sahip olan telefonda 6 GB RAM ve 128 GB depolama birimi yer alıyor.

Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile çıkan bu telefon 699 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyattan sergilenmiş durumda. Türkiye’de satışı olmayan BlackBerry, muhtemelen 2019 yılının sonlarına doğru mobil pazardan çekilecektir.

BlackBerry KEY2 Red Edition