Android’de uygulama simgeleri daha düzgün görünecek!

Google Play Store

Google, bugün aldığı karar ile Android’de uygulama simgelerinin daha düzgün görünmesini sağlayacak. Android, tasarım açısından iOS’e benzeyecek.

Google, mobil işletim sistemi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Google Play Store’un tasarımını yenileyen ve Google Translate özelliğini ekleyen firma, bugün de uygulama simgeleri için bir atılım yapacağını açıkladı. Google’ın geliştiricilere göndermiş olduğu mailde; geliştiricilerin 24 Haziran tarihine kadar uygulama simgelerini güncellemesi gerektiği yer alıyor.

Android daha derli toplu görünecek!

Google, almış olduğu bu karar ile uygulama simgelerine bir standart getirecek. Birbirinden alakası olan ve bir şablon üzerine oturtulmayan uygulama simgeleri, ana ekranda karışıklığa neden oluyordu.

Google’ın geç de olsa bu saçmalıktan geri adım atması güzel olmuş. Gün geçtikçe rakibi iOS’e daha fazla benzemeye başlayan Google‘ın bu kararının ardında ne kadar duracağı çok merak ediliyor.

Google Chrome yepyeni bir özellikle geliyor!

Play Store’a uygulama onaylarken denetimi elden bırakan Google, umarız Play Store’a yeni yüklenecek olan uygulamaların simgeleri standartlara uygun değilse, bu uygulamaları Apple gibi red edebilir.

Android