BlackBerry KEY2 özellikleri kesinleşti!

BlackBerry KEY2 özellikleri 1

Merakla beklenen BlackBerry KEY2 özellikleri kesinleşti. Android ile çalışacak olan BlackBerry KEY2 özellikleri haberimizde. BlackBerry, KEY2 ile bakalım ilgi görecek mi?

BBOS’ten vazgeçip geçtiğimiz yıllarda Android dünyasına giriş yapan BlackBerry, bu süreçte maalesef ki amiral gemisi model üretmek yerine orta segmente yönelmişti. BlackBerry şimdi de KEY2 isimli modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak BlackBerry KEY2 de orta segmente hitap edecek.

BlackBerry KEY2 özellikleri nasıl olacak?

Bir süredir BlackBerry KEY2 özellikleri hakkında sızıntılar geliyordu. Bugün ise sızıntı devi @evleaks BlackBerry KEY2‘nin kesinleşen özelliklerini paylaştı.

BlackBerry KEY2, Qualcomm’un 2.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 660 yonga setinden gücünü alacak. BlackBerry RAM konusunda ilginç bir atılım yapıp KEY2 modelinde tam 6 GB RAM‘e yer verecek.

Kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkacak olan telefon, 4.5 inç büyüklüğünde 1620 x 1080 çözünürlüğünde IPS ekran ile gelecek. 3:2 ekran oranına sahip olacak bu ekran, çizilmelere ve darbelere karşı Corning Gorilla Glass 3 ile korunacak.

BlackBerry KEY2’nin basın görselleri sızdırıldı

Fiziki QWERTY klavye ile gelerek özüne döndüğünün işaretini veren BlackBerry, kamera konusunda modern çağa ayak uyduracak. Telefonun arka bölümünde 12 Megapiksel + 12 Megapiksel çözünülüğünde çift kamera yer alacak. Bu kamera 30 FPS hızında 4K video çekebilecek.

BlackBerry KEY2 özellikleri

Telefonun ön bölümünde ise iPhone’lardaki gibi LCD ekrandan flaş yapabilen 8 Megapiksel çözünülürlüğünde kamera yer alacak. BlackBerry KEY2‘de; Keyboard, Hub, Takvim, DTEK, Power Center ve Phone Batter Boost gibi gibi BlackBerry’nin hizmetleri ön yüklü olarak bulunacak.

Oldukça ilginç bir telefon olması beklenen BlackBerry KEY2‘nin, yeni nesile pek hitap etmeyeceğini düşünüyoruz. QWERTY furyasında oldukça başarılı işlere imza atan firma, bakalım yeni telefonu ile umduğunu bulabilecek mi?