AMD’den 32 çekirdekli işlemci!

32 çekirdekli işlemci

Donanım devi AMD, 32 çekirdekli işlemci modelini bugün duyurdu. Peki, AMD’nin 32 çekirdekli performans canavarı işlemci modeli teknik açıdan kullanıcılarına neler vadediyor?

Masaüstü işlemci pazarında Intel ile olan rekabetinde Ryzen modelleri ile bir adım öne çıkmayı başaran AMD, bugün 32 çekirdekli işlemci modelini duyurdu. 32 çekirdekli işlemci modeli ile rakiplerine adeta göz dağı veren AMD, PC sahiplerine üst düzey bir performans vadediyor. Peki, AMD 32 çekirdekli işlemci modelinin özellikleri neler?

AMD, 32 çekirdekli işlemci ile şahlanıyor!

Computex 2018 etkinliğinde duyurulan AMD’nin 32 çekirdekli işlemcisi; ikinci nesil Threadripper işlemci mimarisine sahip. Bu işlemcinin üzerinde 4 adet sekiz çekirdekli Ryzen işlemcileri bulunuyor.

Bu işlemcilerin 12 nm üretim süreci ile üretildiğini belirtelim. Ayrıca yapılan modifikasyonlar ile bu işlemci 64 adet sanal çekirdeğe sahip oluyor. Peki, sanal çekirdekler ne işe yarıyor?

64 adet sanal çekirdek sayesinde, bir işlem tek bir çekirdek tarafından daha hızlı bir şekilde yapılabilecek. Isınma sorununu son yıllarda çözen AMD, yeni işlemcilerinde Cooler Master yani su soğutma sisteminin kullanılabileceğini söylüyor.

32 çekirdekli işlemci
Görsel: The Verge

Nvidia ekran kartlarına performans artışı sunan güncelleme!

Fiyat bilgisini henüz paylaşmayan AMD, bu işlemcilerinin 2018’in Sonbahar aylarında piyasaya sunulacağının altını çiziyor. Rakibi Intel‘in 28 çekirdekli işlemci üreteceği açıklamalarına 32 çekirdek ile karşılık veren AMD, işlemci sektöründe hala lider üretici olduğunun sinyallerini verdi