Amazon Daha Fazla Cihaz Geliştirecek

Amazon Daha Fazla Donanım Geliştirecek

İlk akıllı telefonunu geçtiğimiz aylarda piyasaya süren internet devi Amazon, önümüzdeki yıllarda donanım alanındaki çalışmalarını önemli ölçüde arttıracak.

Dünyanın bir numaralı online alışveriş platformu olarak adını duyuran Amazon, son aylarda piyasaya sürdüğü yeni Kindle cihazlar ve ilk akıllı telefonu Fire Phone’la birlikte donanım alanındaki etkinliğini hızla arttırıyor. Şu ana kadar e-kitap okuyucu, tablet, akıllı telefon ve televizyon konsolu alanlarında faaliyet gösteren firmanın bu alandaki çalışmalarını sıklaştırmanın yanı sıra başta giyilebilir cihazlar olmak üzere yeni donanım alanlarına da yöneleceği belirtiliyor.

Amazon_DG

Amazon‘un tarafından meşhur Silikon Vadisi’nde kurulan ve yeni donanımların geliştirilmesinden sorumlu olan Lab126 departmanındaki işe alımların önümüzdeki beş yıl içerisinde yüzde 27 artacağı belirtiliyor. Reuters’un haberine göre şu sıralar 3000 çalışanı olan departmanın çalışan sayısı 2019’a kadar 3750’ye ulaşacak. Son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar alanına girmesine kesin gözüyle bakılan Amazon‘un, akıllı ev ürünleri üreten Nest firmasını 3 milyar dolar karşılığında satın alan rakibi Google’ın izinden giderek akıllı ev alanına da yönelebileceği söyleniyor.

İptal Edilen Surface Mini’nin Özellikleri Ortaya Çıktı