Black Panther, Star Wars The Last Jedi’ı geçmeyi başardı

black panther 1

Marvel evreninin beyaz perdedeki 18. filmi olan Black Panther, fırtına gibi esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta vizyona giren film, hafta sonu bazında rekorları alt üst ederek tüm zamanların en iyi 5. açılışına imza atmıştı.

Black Panther şimdi de Star Wars’ı geride bıraktı

Black Panther, hafta sonu başarısı ile Şubat ayının en iyi açılış rekorunu da kırmıştı. Daha önce de bir diğer Marvel karakteri Deadpool’un elinde olan bu rekor, böylelikle Black Panther’e geçmişti.

Black Panhter’in hafta sonu başarısının ardından bir duraksamaya girmesi bekleniyordu. Fakat durum pek de öyle olmadı. Geçtiğimiz gün açıklanan rakamlara göre, Marvel’ın beyaz perdedeki yeni süper kahramanı 242.1 milyon dolarlık hasılatla Star Wars The Last Jedi’yı geçmeyi başardı. Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru vizyona giren Star Wars The Last Jedi, ilk 4 gününde 241.5 milyon dolarlık hasılat elde etmişti.

Hali hazırda ülkemizde de vizyonda olan Black Panther, ilk haftasında Hadi Be Oğlum filminin ardından ikinci sırada yer almıştı. İkinci sırada yer almasına karşın hasılat bazında ilk sırada yer alan film, dünya genelinde de başarılı bir performans çiziyor.

Filmin başrolünde, Captain America Civil War’da da Black Panther’i canlandıran Chadwick Boseman yer alıyor. Bu arada filmin Avengers Infinity War Part 1 hakkında bazı ufak ipuçları içerdiğini de hatırlatalım.