Black Friday nedir, ne zaman kutlanır?

black friday p

#İŞBİRLİĞİ

Şu aralar “Black Friday” indirimlerini sıklıkla duyuyoruz. Özellikle yurt dışı kaynaklı sitelerden alışveriş yapanlar bu indirim furyasına daha sık rastlıyordur. Peki Black Friday nedir, ne anlama gelir? İşte bu yazımızda Black Friday’in ne anlama geldiğinden, ne zaman ve neredeler de kutlandığından, neden Black Friday olarak anıldığından bahsedeceğiz.

Black Friday, Türkiye’de kutlanır mı?

Black Friday yani Kara Cuma, isminden de anlaşılacağı üzere bizlerle yani Türk milleti ile alakalı bir durum değil. Fakat globalleşen dünya bu tarz günlerin daha da ön planda kutlanmasını sağlıyor.

Hemen baştan Black Friday nedir sorusunun yanıtını belirtelim. Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma günü için kullanılıyor. Peki ABD vatandaşlarına göre kutsal bir günden sonra gelen Cuma’ya neden kara demişler. Sonuçta Kara Cuma, akılda bazı olumsuzlukların canlanmasına neden oluyor.

Bu durumun nedeni de son derece basit. Aslında Black Friday ilk zamanlar herhangi bir isme sahip değilmiş. 1932’den beri Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilen Cuma günü, 1961’den sonra Kara Cuma olarak anılmaya başlanmış. Peki ama neden? İşte cevabı.