Huawei P10 Lite ön siparişe sunuldu

huawei p10 lite

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei’nin orta menzildeki yeni telefonu ön siparişe sunuldu. İşte Huawei P10 Lite hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Huawei kısa süre önce gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi modeli P10’u tüm dünyaya tanıtmıştı. Bu etkinliğin akabinde Çinli üreticinin Huawei P10 Lite modeli üzerinde de çalıştığı ortaya çıkmış ve bu modelin yakın tarihte tanıtılacağı belirtilmişti.

Huawei, bu hafta gerçekleştirmeyi planladığı P10 Lite lansmanını ertelemesine rağmen bazı perakende şirketleri telefonu ön siparişe sunmaktan çekinmedi.

Hollanda’da hizmet veren Dutch Coolblue ve İtalya’da hizmet veren Monoclick, Huawei P10 Lite modeini 350 eurodan ön siparişe sundu.

Gücünü Huawei’nin kendi geliştirdiği Kirin 655 yonga setinden alan P10 Lite, sistemini ise 4GB RAM ile destekliyor. 32 GB dahili depolama alanına sahip olan telefonda microSD desteği de bulunuyor. 1080p çözünürlüğünde 5.2 inçlik IPS bir ekranla gelecek olan telefonun ana kamerası ise 12 MP olacak. P10 Lite kutudan ilk çıktığında Android 7.0 Nougat ile çalışacak.

Bu gelişmelerin ardından Huawei P10 Lite’ın kısa süre içerisinde resmi olarak duyurulması bekleniyor. Zira telefona dair tüm özellikler ortaya çıkmış durumda.

Öte yandan Huawei P10’un çıkış tarihinin hala netlik kazanmadığını da belirtelim. Bilindiği üzere Huawei, Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamada P10’un satışa sunulacağı ilk ülkelerin arasında Türkiye’nin de olduğunu belirtmişti.