Bitcoin’e yeni bir yasak daha geldi!

Büyük Bitcoin transferi

Dünya genelindeki kripto para karşıtlığı son dönemde artarak sürmeye devam ediyor. Son yasaklama haberi ise İngiltere’den geldi.

Bitcoin’e yeni bir yasak daha geldi! Dünya genelinde kripto varlıklara karşı büyük bir ön yargı olduğu gerçek. Ancak özellikle Rusya’nın ekonomik sistemin dışına itilmesi ve pek çok alanda çok önemli ambargolarla karşı karşıya bırakılması, kripto varlıkların bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Çünkü dünya genelindeki hakim görüş, bu ekonomik ambargonun kripto varlıklar yüzünden beklenen etkiyi yaratamayabileceği ve Rusya’nın özellikle Bitcoin vasıtasıyla bu ambargoları delebileceği düşünülüyor.

İşte bu düşüncenin bir ürünü olarak, neredeyse her gün kripto varlıklara ilişkin dünya genelindeki pek çok ülkeden yeni yasaklamalar duymak mümkün. Bu listeye son eklenen isimse İngiltere oldu.

Bitcoin kriz durumlarının

Bitcoin’e yeni bir yasak daha geldi!

İngiltere, sayısı 81’i bulan adette Bitcoin ATM’si bulunuyor. Dileyen kişiler bu ATM’ler sayesinde kripto varlık alım satımında bulunabiliyor. Genelde market ve süpermarket gibi kamuya açık alanlarda bulunan bu ATM’lere ilişkin bugüne kadar herhangi bir kısıtlama söz konusu değildi. Ancak İngiltere’deki Mali Davranış Otoritesi (FCA) bu dün bu ATM’leri işleten şirketlere gönderdikleri mektupta, kendilerinin FCA’ya kayıtlı olmaları gerektiğini aksi halde kısa süre içerisinde yaptırımlara muhatap olacaklarını bildirdi.

FCA tarafından yapılan açıklamaya göre, bu tip ATM’lerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için FCA’ya kayıt olmaları gerekiyor. Aksi taktirde bu tip ATM’ler kara para aklamak suçlamasıyla kaldırılabilecekler. Öte yandan, yine yapılan açıklamaya göre şu ana kadar ülke genelinde ATM’si bulunan hiçbir kripto varlık şirketinin FCA’ya kayıtlı olmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Instagram’ın yasaklanma sebebi ortaya çıktı!