Sony Xperia Ace 2022’nin özellikleri netleşiyor

Akıllı telefon dünyasında yeniden var olmak isteyen Sony, uzun süredir sessizliğini koruyan birçok seriyi yeniden canlandırmak istiyor.

Sony Xperia Ace 2022’nin özellikleri netleşiyor! Sony, akıllı telefon dünyasına aslında oldukça iyi başlangıç yapan bir firmaydı. Uzun bir süre Samsung ve hatta Apple ile büyük bir rekabet içerisinde olan, Xperia Z serisiyle adından oldukça uzun bir süre bahsettiren Japon devi, daha sonraki süreçte bu başarısını sürdürememiş ve özellikle tasarımsal alanda geliştiremediği modelleri yüzünden bu yarışta bir hayli geriye düşmüştü.

Durum son zamanlarda öyle bir hal aldı ki, Sony’nin bir akıllı telefon üreticisi olduğu birçok pazarda unutulmaya bile başlandı. Tabi bu durumun doğal bir sonucu olarak herkes artık Sony’nin bir daha bu sektöre kalıcı olarak dönmek gibi bir niyetinin olmadığını düşünmeye başlamıştı. Ancak durum hiç de öyle görünmüyor.

Sony Xperia Ace 2022’nin özellikleri netleşiyor

Geçtiğimiz günlerde yıllar sonra ilk defa Avrupa’da bir amiral gemisi telefon çıkaracağını duyuran Sony, şimdi de unutulmuş bir seri olan Xperia Ace’in 2022 modelini piyasaya süreceğini açıkladı.

Bu cihazın şimdilik resmi ismi hakkında bir bilgi yok. Ancak Sony’nin açıklamasından hareketle cihazın Xperia Ace 2022 ismiyle ya da Xperia Ace 3 ismiyle satışa sunulması bekleniyor. Özelliklerine baktığımız zaman ise, tıpkı iPhone SE gibi bu cihazın da 5,5 inç’lik küçük ekran tasarımını koruması bekleniyor.

Arka yüzeyinde yer alan 13MP ve ön yüzeyinde yer alan 8MP’lik kameralarıyla, bu kategoride çok ciddi bir performans telaşı taşımadığını gösteren cihazda, 4.500mAh’lık bir batarya bulunacak. Gücünü Dimensity yonga setinin alt modellerinden alması beklenen cihazın bu sayede 5G desteği sunması bekleniyor.

Yeni Tesla Model Y EPA’nın Listesine Girdi