Bitcoin Yükselişini Kalıcı Hale Getirmeye Çalışıyor

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Beyaz Saray, Bitcoin’in fiyatının 57 bin doları aşmasının ardından madencilik faaliyetlerinin enerji tüketiminden endişe duyuyor

Fox Business’tan Charles Gasparino’nun verdiği bilgiye göre Biden yönetimi, yaşanan ralli sırasında madencilik faaliyetlerinin elektrik şebekesine önemli bir yük getirmesinden endişe ettiği görüşünde.

Gasparino, “Bitcoin fiyatı yükseldikçe ve talep, arzı geride bıraktıkça Beyaz Saray, madenciliğin elektrik şebekesine ciddi bir yük getirebileceğinden endişelenmeye başladı. Kripto sektörü yöneticileri, korkuların abartılı olduğunu fakat bunun sektör üzerindeki düzenlemeleri sıkılaştırmaya çalışmak için kullanılacağını söylediler.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin gizliliği ve spot güvenliği arttırdı! Fed başkanı btc

Tether CEO’su, kurumsal ve fon yatırımlarındaki artışı öngörüyor

Tether CEO’su Paolo Ardoino, ABD’de spot Bitcoin ETF onayının ardından hedge fonları, emeklilik fonları ve şirketlerin Bitcoin’e ilgisinin artacağını ve geleneksel finansla daha fazla entegre olacağını öngörüyor.

Ardoino, fon yöneticilerinin ETF onayı sonrasında portföylerine Bitcoin eklemeye daha istekli olacaklarını ve portföylerinin %5’ine kadar BTC eklemeyi düşündüklerini belirtiyor. Şirketlerin de Bitcoin’i bilançolarında tutmaya devam edeceğini söyleyen Ardoino, spot BTC ETF’lerinin itibar kazandırdığını ifade ediyor.

Büyük Bitcoin transferi

Spot ETF’ler büyüdükçe, kripto para piyasaları 7/24’ten geleneksel Pazartesi-Cuma ticaretine dönüşüyor

ABD’de spot BTC borsa yatırım fonlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte Bitcoin işlem hacminin hafta sonuna denk gelen kısmı tarihsel olarak en düşük seviyeye geriledi. Analistler, “Bu düşüş, hafta sonları likidite koşullarının kötüleştiğini gösteriyor.

Bu durum, hem artan kurumsal katılım hem de kötüleşen piyasa altyapısı ile açıklanabilir” dedi. Ayrıca, bu düşüş, ABD merkezli kripto borsalarında daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmış ve %11’e düşmüştür. Spot BTC ETF’lerinin tanıtımından sonra BTC likiditesinin toparlanmasına rağmen, analistler ETF’lerin sadece pazartesi ile cuma günleri arasında işlem görmesi nedeniyle hafta sonları ile hafta içi arasındaki farkın daha da derinleşebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

iOS 18 Güncellemesini Alacak iPhone Modelleri