iOS 18 Güncellemesini Alacak iPhone Modelleri

123 12

Daha önce iOS güncellemeleri konusunda kendini kanıtlamış bir Twitter hesabı, iOS 18’in hangi iPhone modellerine geleceğine yönelik liste paylaştı.

Twitter’da iOS sürümleriyle ilgili yenilikleri ve güncellemeleri paylaşan özel bir hesap var. Bu hesabın geçmişte paylaştığı birçok bilgi doğru çıkmıştı. Bahsettiğimiz kullanıcı iOS 18 güncellemesini alacak iPhone’ların listesini yayınladı. Söz konusu liste MacRumors’ten Aaron Perris tarafından fark edildi ve paylaşıldı. Ancak orijinal tweet gönderisi silinmiş durumda. Raporlanana göre iPhone XR ve aynı A12 çipine sahip iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine iOS 18 güncellemesi yüklenecek. Eğer söylenti doğruysa iOS 17’yi alan tüm modeller iOS 18’le uyumlu olacak.

iOS 18 güncellemesini alacak iPhone’lar şu şekilde:

-iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max
-iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
-iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
-iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
-iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
-iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
-2. ve 3. nesil iPhone SE modelleri

ios 18

iOS 18 yapay zeka özellikleriyle isminden söz ettirecek. Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak.

Meizu 21 Pro’nun Tanıtım Tarihi Açıklandı