Bitcoin şehri için ilk adım atıldı!

Bu altcoin yükselişe bitmex Bitcoin

Kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador’da hükümet, şimdi de bir Bitcoin şehri inşa etmeyi planlıyor.

Bitcoin şehri için ilk adım atıldı! Kripto para birimlerinin babası olan Bitcoin, oldukça ilginç bir haber ile gündeme geldi. Bildiğiniz gibi Orta Amerika ülkesi olan El Salvador’da hükümet, Bitcoin’i ülkenin yasal para birimi olarak ilan etmişti. Bu anlamda çeşitli teşvikler de uygulanan ülkede ulusal dijital cüzdana kayıt olan her bir vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin ücretsiz olarak veriliyor. Ayrıca BTC ile ödeme kabul etmeyen işletmelere çeşitli cezalar da söz konusu.

Bitcoin korku endeksi

Bitcoin şehri için ilk adım atıldı

Ancak ülkenin başkanı konumunda olan Nayib Bukele tarafından yapılan bir açıklama, yok artık dedirtti. Bukele, BTC tahvilleri ile beslenen dünyanın ilk Bitcoin şehrini inşa edeceklerini duyurdu. Buna göre ülkenin doğusunda yer alan bir yanar dağın etrafına kurulacak olan şehirde her şey dijital olacak. Gelir vergisinin olmayacağı açıklanan şehirde yaşayanlardan sadece katma değer vergisi (KDV) alınacak. Başkan Bukele’nin verdiği detaylara göre projenin maliyeti yaklaşık olarak 300 bin BTC’yi bulacak.

El Salvador devlet başkanı ayrıca projenin bir hayal olmadığını da savunuyor. Bitcoin madenciliği için gerekli olan enerjinin ise yanardağın jeotermal enerjisinden karşılanacağı düşünülüyor. Çılgın projenin nasıl sonuçlanacağı ise şimdiden merak edilmeye başlandı bile. Peki siz Bitcoin City hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Xiaomi 11 Lite 5G akıllı telefon incelemesi