Bitcoin madenciliği İngiltere’de büyük şaşkınlık yarattı: Polis baskını bakın neyle sonuçlandı

Kripto para piyasaları rokete Bitcoin

Bitcoin madenciliği İngiltere’de her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle Çin ve ABD gibi ülkelerde daha fazla madencilik yapıldığını söyleyebiliriz. Ancak İngiltere gibi ülkelerde de bu tür madencilik faaliyetlerinin yapıldığı uyuşturucu baskını ile ortaya çıktı.

Kripto para borsaları her geçen gün ciddi miktarda kullanıcı kazanıyor. Bu durum aynı zamanda fiyatlarda artışa neden oluyor. Sadece Bitcoin bile devasa miktarına rağmen en az 100 kat artış gösterdi. Bu durum kripto para madencilerinin dikkatini çekti. İngiltere’de ise polisler ilginç bir şekilde Bitcoin tarlası ile karşılaştı.

İngiliz polisler 18 Mayıs 2021 tarihinde uyuşturucu çiftliği ihbarı aldı. Bir süre bu ihbarı değerlendirdikten sonra izlemeye geçtiler. Çevre binalardan çok fazla şikayet gelmesi üzerine polis baskın yaptı. Bu baskın ile birlikte havalandırma borusu ve kablolar olduğu görüldü. Polis ilk etapta buna pek anlam veremedi.

Bitcoin madenciliği İngiltere’de artış gösteriyor

İngiliz polisi tarafından uyuşturucu baskını diye gidilen yerin Bitcoin madencilik tarlası olması basında da kendisine büyük bir yer buldu. Sandwell Emniyet Müdürü Jeniffer Griffin konuyla ilgili şaşkınlığını gizleyemedi.

Bitcoin madenciliği İngiltere'de

Yaptığı açıklamalarda burasının bir kripto para hasat yeri olduğunu söyledi. Ayrıca bahsi geçen depoda devasa miktarlarda kaçak elektrik kullanıldığı ifade edildi. Ayrıca burada madencilik yapılan yaklaşık 100 adet makineye el koydu. Polisler şimdilik bu makineleri geri vermeyecek.

Yanlışlıkla 700 Bitcoin dağıtan kripto para borsası büyük reklam yaptı

Bu kadar fazla Bitcoin madencilik makinesinin bulunması aynı zamanda ciddi ölçüde elektrik harcanmasına neden oluyor. Depo sahibi harcamış olduğu bu elektriği kaçak yollarla elde etti İngiliz polisi bu elektriğin ücretinin ödeneceğini söyledi. Peki siz bitcoin madencileri hakkında ne düşünüyorsunuz?