Bitcoin madenciliği yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırabilir

bitcoin

Bitcoin madenciliği ile ilgili yeni bir buluş ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Yeni bir araştırmaya göre, güneş ve rüzgar enerjisi tesisleri, elektrik üretiminin fazla olduğu dönemlerde bitcoin madenciliği yaparak yüz milyonlarca dolar kazanabilir. Araştırmayı yürüten ABD’deki Cornell Üniversitesi’nden bilim insanları, madencilik operasyonları kurmanın kripto para biriminin çevresel etkisini azaltabileceğini ve aynı zamanda gelecekteki yenilenebilir enerji projelerine yeniden yatırılabilecek gelir sağlayabileceğini söyledi. Cornell Üniversitesi’nde enerji sistemleri profesörü Fengqi You, “Yenilenebilir enerji kaynakları önemli ölçüde farklılık gösterebileceğinden, bir madencilik sisteminin karlılığı, istikrarlı enerji mevcudiyeti dönemlerine bağlıdır” dedi. “Bu nedenle, üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için madencilik çiftliğini stratejik olarak yerleştirmek önemlidir.”

Bitcoin madenciliği yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırabilir

Araştırmaya göre, kârlı kripto madenciliği operasyonları kurma konusunda en fazla potansiyele sahip eyalet, toplam 47 milyon dolar kar elde etme kapasitesine sahip projelerle projeyle Teksas. Kaliforniya, Colorado, Illinois, Iowa, Nevada ve Virginia’nın tümü de bu kapsamda potansiyele sahip.

Cornell doktora öğrencisi Apoorv Lal, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin temiz enerjiyle ilişkisine vurgu yaptı. Bay Lal, “Bu çalışmalar sonucunda iklim değişikliğinin azaltılması, yenilenebilir enerji kapasitesinin iyileştirilmesi ve rüzgar ve güneş enerjisi çiftliklerinin ticari öncesi işletmesi sırasında ek karlar üzerinde birleşik olumlu etkilere yol açabilir” dedi.

“Ayrıca, kripto para madenciliği operasyonlarının kârlarının bir kısmını altyapı gelişimine geri döndürmesini teşvik eden politikalar da öneriyoruz” ifadelerini ekledi.

Netflix sevilen dizisinin neden devamının gelmeyeceğini açıkladı