Jony Ive Apple ile yollarını ayırdı

apple

Apple’ın ürün tasarım sorumlusu Jony Ive Cupertino merkezli şirketle yollarını resmen ayırdı. İşte Ivy ve Apple ayrılığı hakkındaki tüm detaylar.

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı yeni iPhone modelleri tasarım çizgisiyle yoğun eleştiri toplamıştı. Özellikle iPhone 11 Pro ve Pro Max’ın arka yüzünde yer alan 3’lü ana kamera modülünün dizilimi sert bir dille eleştirilmişti.

Tüm bu eleştirilerin odağındaki isim olan Jony Ive geçtiğimiz gün itibariyle Apple ile olan bağını resmen kopardı. Zaten Ivy’nin Apple’dan ayrılacağı bir süredir konuşuluyordu. Nitekim bu dedikodular artık resmiyet kazandı.

Jony Ive Apple ile bağlarını kopardı

Ive konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Apple’ın tasarımdan sorumlu eski ismi uzun zamandır arkadaşı ve çalışma ortağı olan Marc Newson ile birlikte LoveFrom isimli bir tasarım şirketi kurduklarını belirtti. İşin ilginç kısmı ise bu şirketin müşterilerinden birisin de Apple olması.

Görünen o ki Ive bir süre daha Apple ürünlerinin tasarımından sorumlu olacak. Bu arada şunu da dip not olarak belirtelim. Ivy’den boşalan tasarımcı koltuğuna henüz yeni bir isim atanmadı. Bu da Apple’ın tasarım konusunda 3. parti firmalarla çalışacağına işaret ediyor olabilir.

Elbette şunu da unutmamak gerekiyor. iPhone 12 ile birlikte muhtemelen Apple yeni bir tasarım çizgisi belirleyecek. Ayrıca Cupertino merkezli şirketin ilk katlanabilir telefonunu geliştireceğine dair de bazı söylentiler mevcut. Sonuç olarak 2020 Apple için sürprizlerle dolu bir yıl olabilir.

Honor V30 Pro ile çekilen fotoğraflar