Bitcoin ’in hızlı yükselişi, piyasaya temkinli olmasını sağlıyor

altcoinleri Bitcoin

Bitcoin son haftalardaki güçlü performansını devam ettirerek Mayıs 2022’den bu yana en yüksek değeri olan 38 bin dolar seviyesine ulaştı.

 Bitcoin, son haftalardaki güçlü performansını devam ettirerek Mayıs 2022’den bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 38 bin dolara yükseldi. Bu noktadan geri çekilip kazançlarının bir kısmını geri vermesiyle, 37 bin dolar seviyelerinde seyretmeye devam eden Bitcoin’in Kısa Vadeli Bitcoin Yatırımcılarının (STH) ortalama alış fiyatı ise 30 bin 380 dolar olarak dikkat çekiyor.

Yapılan analizlere göre, kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının aylık 2 bin dolarlık bir değişim yaşaması, uzun vadeli yatırımcıların ortalama satın alma fiyatındaki negatif değişimle birleştiğinde fiyatın pik noktasına ulaştığını ve STH-RP seviyesini yeniden test etmek üzere geri çekilmenin izleyeceğini gösteriyor. Bu duruma göre, mevcut seviyelerdeki fiyatın teorik olarak 30 ila 31 bin dolar aralığına düşebileceği öngörülüyor.

Piyasadaki yüksek volatilite de dikkat çekiyor. Büyük bir yükselişle fiyatın 38 bin dolara çıkmasının ardından 9 Kasım’da, 491 milyon dolar ile 17 Ağustos’tan bu yana gerçekleşen en yüksek likidasyona ulaşıldı. Ulaşılan bu seviyeler, yatırımcılar için temkinli hareket etmenin faydalı olabileceğini gösteriyor.

altcoinleri Bitcoin

Blokzincir yatırımlarında yeni dönem

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Ether (ETH) tabanlı bir Borsa Yatırım Fonu (ETF) hizmeti sunmak üzere başvuru sürecini başlatması Bitcoin’deki yükselişi hızlandırdı. Aynı zamanda ETH fiyatının da kısa süreli de olsa 2 bin 100 dolar seviyesine yükselmesine neden oldu.  JPMorgan, JPM Coin vasıtasıyla önceden programlanabilir şekilde ödeme sistemini başlattığını duyurdu. Bu gelişmeyle, blokzincirlerinin kullanımını ve faydası daha da arttıran bu sistem sayesine belirli koşulları karşılayan kurumsal müşterilerin otomatik ve hızlandırılmış işlemler yapması mümkün olacak.

Singapur merkezli bir şirket olan Dtcpay; Tether, Ether ve Bitcoin dahil olmak üzere işlemlerin hem talimatla hem de kripto varlıklarıyla yapılmasını destekleyen yeni bir ödeme sistemini başlattığını duyurdu. Yeni sistem işlemlerin hem mağazadan hem de çevrimiçi olarak yapılmasına uygun şekilde tasarlandı.

FTX’in iflasından önce çekilen 953 milyon dolarlık varlığın iadesi için FTX’in Bybit’e dava açması da FTX Token’ın sert bir şekilde yükselmesine neden oldu.

SpaceX, ‘sıfır yakıtlı’ motoru uzaya fırlattı