Bitcoin ’den düzeltme hareketi geldi

bitcoin

Son bir ay içerisinde %40’ın üzerinde yükseliş performansı göstererek 18 ayın zirvesini test eden ve 38.000$’a kadar yükselen Bitcoin’de kar satışları görüldü.

 

 Son iki günde %4 civarı değer kaybeden Bitcoin’de düşüşün herhangi bir temel sebebi bulunmazken daha çok kar satışları ile long pozisyonların tasfiyesi olarak öne çıkıyor. Son 24 saatte 300 milyon doların üzerinde long pozisyonun tasfiye olması ise gün içerisinde geri çekilmenin hızlanmasına sebep olmuş gözüküyor.

Sabah saatlerinde 35.600$ seviyelerinden fiyatlanan BTC , 21 günlük hareketli ortalamanın hemen üzerinde fiyatlanıyor. 9 ve 21 günlük hareketli ortalamaları kapsayan kısa vadeli hareketli ortalamaların üstünde yer alınması teknik olarak yükseliş hareketinin devamını sağlayabilir. Bitcoin şu anda 9 günlük hareketli ortalamasının altında ve 21 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde fiyatlanıyor.

bitcoin

Fiyat seviyesi ya iki bölgenin de üstüne çıkacak ya da aşağısına kısa sürede gelecek. Dolayısıyla şu anki seviyeler dikkatli bir biçimde izlenmeli. 35.450$ seviyeleri BTC için kısa vadede destek noktası. Bu bölge şu an itibariyle korunmuş olarak gözüküyor ancak altına sarkması halinde bir miktar daha geri çekilme görülebilir. Haftalık olarak bakıldığında ise 34.000$ üzerindeki hareketler Bitcoin fiyatını desteklemeye devam edebilir. Diğer taraftan Ethereum ise dünkü geri çekilmenin ardından 2.000$’ın altını gördü ve şu sıralar 1.982$ seviyelerinden alıcı buluyor.

 

Makro tarafta ise dün ABD enflasyon verisi takip edildi. %3,3’lük piyasa beklentisine karşılık %3,2 olarak açıklanan veri sonrası ABD başta olmak üzere birçok hisse senedi piyasasında yükseliş hareketi görüldü. Piyasadaki genel olumlu havaya rağmen Bitcoin’deki düşüşün sebebi ise hem teknik olarak kısa vadede doyum noktasına gelinmesi hem de SEC’in ETF kararı olarak düşünülüyor. 17 ve 21 Kasım tarihlerinde Bitcoin ETF ile ilgili açıklama yapması beklenen SEC, kararını ocak ayına erteleyebilir. Piyasa bu yönde bir beklentiyi fiyatlara yansıtmış olabilir.

 

İSTANBUL İÇİN SON ÇAĞRI’NIN RESMİ FRAGMANINI YAYINLADI