Google donanım satışlarından ne kadar kazanacak?

Google

Google’ın 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu donanım satışlarından elde edeceği kar tahmin edilmeye başlandı. İnternet devinin yüzü Pixel ve Home satışları ile bu yıl gülecek gibi görünüyor.

2016 yılına kadar yazılımlarından kar eden internet devi, Pixel serisi ve onu izleyen Home serisi ile donanımdan da kar elde etmeye başlamıştı. Pixel modelleri ile büyük başarı elde eden firmanın 2018 yılı içerisindeki donanım satışlarından elde edeceği kar bugün RBC Capital Markets analisti Mark Mahaney tarafından açıklandı.

Google 2018’de ne kadar kar elde etti?

RBC Capital Markets analisti Mark Mahaney‘e göre; firma 2018 yılı içerisinde Pixel, Home ve ev otomasyonu Nest ürünlerinin satışlarından tam 3 milyar dolar kar elde edecek.

Firmanın gelirinin büyük bir bölümünü, diğer firmalarda olduğu gibi telefon yani Pixel serisi oluşturacak. Nest ürünlerinin satışları bu yıl Home’un gerisinde kalmış gibi görünüyor.

Apple yamuk iPad Pro sattığını doğruladı!

TV’lerin akıllı telefonlar ile entegre bir şekilde çalışmasını sağlayan Chromecast satışları bu yıl tavan yapmış durumda. Chromecast satışlarının önümüzdeki yıllarda da artması bekleniyor. Ancak bu noktada firmaya çok büyük görev düşüyor.

Eğer Amazon Fire Stick‘in gerisinde kalacak bir ürün ile pazarı domine etmeye çalışırlarsa, beklenen satış rakamlarına ulaşamayabilirler.

Google