Bitcoin çıkış yolu arıyor

Bitcoin boğa koşusu BTC

Bitcoin dün 28.700$ seviyelerini tekrar test etse de hızlı alımlarla yeni güne 29.200$ seviyelerinde başladı. Ethereum ise Bitcoin’i takiple 1.800$ ardından tekrar 1.830$ seviyelerinden alıcı buluyor. Altcoinlerdeki karışık seyir ile birlikte kripto piyasasının toplam değeri hala 1,12 milyar dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. 

Coinshares verileri incelendiğinde geçtiğimiz hafta başta Bitcoin olmak üzere kripto piyasasında yatay hareketlilik mevcutken kripto varlık yatırım ürünlerinde kar satışlarıyla birlikte net çıkışlar 107 milyon doları buldu. Bitcoin’de mart ayından bu yana 111 milyon dolar ile en büyük çıkışlar görülürken, altcoinlere girişler oldu. Solana’da bir haftada 9,5 milyon dolarlık giriş ile Mart 2022’den bu yana en yüksek girişler görüldü. Genel görünüme bakıldığında Bitcoin ve Ethereum’dan çıkışlar olurken, çoğunlukla Solana, Xrp ve Litecoin’e girişler mevcut.

Bitcoin boğa koşusu

Kripto piyasasındaki hacimsiz seyir devam ederken dün ödeme devi PayPal’dan haber geldi. Uzun süredir kripto para ile ödeme hizmeti veren Paypal, kendi stablecoin’nini çıkartacağını duyurdu. Dolara sabitlenerek piyasaya sürülecek stablecoin olan PayPal USD (PYUSD), Paxos tarafından desteklenecek.

Kripto piyasasındaki haber akışlarıyla birlikte makro gündemde de veri akışının sığ olduğu şu süreçte gözler perşembe günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisine çevrildi. Özellikle geçtiğimiz hafta gelen verilerle karışık sinyaller aldığımız bir veri setini geride bıraktık. Perşembe günü özellikle FED’in yakından takip ettiği çekirdek enflasyon verisinde soğuma gözlemlenebilirse faiz artışlarını geride bırakacağımız bir sürece girilebilir. Bu ise kripto piyasası için can suyu olabilir.

Apple’ın değeri 3 trilyonda fazla duramadı