Bitcoin , 41.195 dolar seviyesinde fiyatlanıyor

bitcoin

Bitcoin , %1,50’lik bir düşüşle 41.195 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Ethereum ise %1,49’luk bir düşüşle 2.180 dolardan işlem görüyor. Haftalık bazda, Bitcoin %2,34 ve Ethereum %2,64 düştü.

Blockchain.com verilerine göre, madencilerin gelirleri, blok sübvansiyonları ve ücretler dahil, Bitcoin‘in Kasım 2021’deki 69.000 dolarlık zirvesine eşdeğer seviyelere ulaştı. Bu gelişme, Bitcoin’in değer kazanma potansiyelini ve ağın yüksek talebi karşılamaya yönelik evrimini yansıtıyor. Bu dönemde toplam kripto para piyasası değeri %0,53’lük bir düşüşle 1,518 trilyon dolara geriledi. CoinGlass verilerine göre, son 24 saatte ağ üzerinde toplamda 154 milyon dolarlık pozisyon likide edildi; bu likidasyonların 125 milyon doları uzun pozisyonlar, 28,62 milyon doları ise kısa pozisyonlardan oluşuyor. Yatırımcıların son günlerdeki dalgalanmalardan negatif etkilenmemesi için risk kontrollerini sıkı tutmaları tavsiye ediliyor.

BlackRock, bankaların Bitcoin ETF’ine erişimini kolaylaştırıyor:

BlackRock, Wall Street bankalarının katılımını kolaylaştırmak için Bitcoin ETF başvurusunda önemli değişiklikler yaptı. JPMorgan ve Goldman Sachs gibi bankaların BlackRock’ın Bitcoin ETF’ine yatırım yapmalarını ve bilançolarında doğrudan Bitcoin tutmalarını engelleyen kısıtlamaları aşmalarını sağlayacak bu hamle, SEC ile yoğun görüşmeler sonucunda gerçekleşiyor.

bitcoin

320 milyar dolarlık varlık yöneten Londra merkezli şirket, kripto paralara yeşil ışık yaktı:

Londra merkezli, 320 milyar dolarlık varlık yöneten Janus Henderson Investors şirketinin CEO’su Ali Dibadj, kripto paraların şirket portföylerinin bir parçası olabileceğini açıkladı. Dibadj, Bloomberg’e verdiği röportajda, kripto paraların yatırım portföylerinde çeşitlilik yaratma potansiyeline sahip olduğunu ve uzun vadeli küresel eğilimler ve riskler, jeopolitik ve demografik faktörler dahil olmak üzere geniş bir yelpazede değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama kripto para piyasasının giderek daha fazla kurumsal ilgi görmeye başladığını destekliyor.

SEC ve Coinbase arasındaki anlaşmazlıkta “Yanıltma” iddiası:

XRP avukatı John Deaton, SEC Başkanı Gary Gensler’i Coinbase ile olan hukuki anlaşmazlıkta kamuoyunu yanıltmakla suçladı. SEC, Coinbase’in kripto para kuralları talebini, mevcut menkul kıymet yasalarının kripto paralara uygulanması ve SEC’in kripto menkul kıymet pazarlarıyla etkileşimi gerektiği için reddetti.

Deaton, Gensler’in kripto paralar hakkında “BENZERSİZ veya YENİ bir şey olmadığı” yönündeki ifadesine işaret etti ve bu duruşun Gensler’in 2023’teki Kongre tanıklığında kripto paraların benzersiz olduğu yönündeki ifadeleriyle çeliştiğini belirtti. Deaton’a göre, Gensler’in bu tutum değişikliği siyasi nedenlere ve Senatör Elizabeth Warren’dan gelen desteğe bağlı.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi