Binek otomobil ihracatı Ağustos ayında %4 azaldı

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

Otomobil sektörü her gün bir şekilde haber konusu olmayı başarırken, bugünün haberi ise azalan ihracat rakamlarına ilişkin oldu.

Binek otomobil ihracatı Ağustos ayında %4 azaldı. Sıfır otomobiller ülkemizin en çok konuşulan konularının başında geliyor. Aslında fiyat artışları gözümüzün gördüğü her üründe gerçekleşse de, Türk insanı için vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak görülen otomobil fiyatlarında yaşanan artış, diğer bütün tüketim kalemlerinden daha fazla ilgi çekiyor.

Araç kiralama hizmetleri

Bununla birlikte özellikle son iki aydır sıfır otomobil satışlarında bir durgunluk yaşandığı da aşikar. Açıklanan verilere göre sıfır otomobiller hem üretim hem de satış anlamında gerileme yaşarken, bu verileri destekleyecek son bilgiyse Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nden (OİB) yapılan açıklamayla geldi.

dolar kuru otomobil fiyatlarını

Binek otomobil ihracatı Ağustos ayında %4 azaldı

OİB’den gelen açıklamaya göre geride bıraktığımız Ağustos ayı içerisinde binek otomobil ihracatı gelirleri %4 oranında geriledi. Bununla birlikte genel olarak otomotiv sektöründe yaşanan gerileme ise %6 oranıyla otomobil sektörünü de geride bıraktı.

Ancak periyodu Ağustos ayıyla sınırlı tutmayıp Ocak-Ağustos dönemine baktığımız zamansa, resim büyük ölçüde değişiyor. Birlikten yapılan açıklamaya göre, yıl başından bu yana yapılan otomotiv ihracatı toplamda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4,3 oranında artış gösterdi.

otomobil

Açıklamaların detaylarına baktığımız zaman, ihracat yapılan ülkelerin başında Almanya geliyor. Geçtiğimiz döneme göre %4’lük bir artışın yaşandığı bu ülkeyi ise Fransa izliyor. Türkiye’nin en çok otomotiv ihracatı yaptığı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada Birleşik Krallık, dördüncü sırada İspanya beşinci sırada ise Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.

Meta Instagram yüzünden servet ödeyecek!