Bim artık ucuza telefon satamayacak!

Bim Apple aksesuarları

Ortaya atılan iddialara göre zincir marketlerde teknolojik ürün satışına yasak gelebilir. Detaylar haberimizde!

Bim artık ucuza telefon satamayacak! Bildiğiniz gibi BİM ve A101 gibi marketlerde zaman zaman teknolojik ürünlerin satıldığına şahit oluyoruz. Bu marketlere akıllı saat ve bilekliklerden tutun da televizyona kadar pek çok ürün geliyor ve vatandaş da bu ürünleri dört gözle bekliyor. Hatta sabah erkenden marketin önünde kuyruk oluştuğuna da çokça şahit olmuşsunuzdur. Çünkü bu cihazlarda diğer yerlere göre marketlerde bir tık daha uyguna satılıyor.

BİM artık ucuza telefon satamayacak!

İşte bu kuyruklar tarihe karışabilir. Çünkü sosyal medyada dolaşan iddialara göre meclise yeni bir yasa tasarısı gelecek. Bu düzenlemeye göre metrekaresi 1.500’den küçük olan zincir marketler yeni dönemde tütün ürünleri, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapamayacak.

Rekabet Kurumu’ndan zincir marketlere rekor ceza

Kısacası bu marketlerde teknolojik ürünler başta olmak üzere sigara ve mobilya ürünlerini satamayacak. Bu uygulamanın serbest ticareti engelleyeceğini savunanlar olsa da yasanın meclise gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Bahsi geçen uygulamanın hayata geçmesi ile beraber küçük esnafın korunacağı ifade ediliyor. Bildiğiniz gibi bir süre önce zincir marketlere çok ciddi oranlarda cezalar kesilmişti ve bu cezalar fiyatların daha da artması ile sonuçlanmıştı. Şimdi de bu tarz bir adımın atılması bekleniyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne gibi gelişmeler olacak? Bekleyip göreceğiz.

Sıfır otomobil fiyatları düşecek mi? İşte yanıtı