Microsoft 39. Yaşını Kutladı

Microsoft 39 Yaşında DG 626

35 yıl önce bugün Bill Gates ve Paul Allen tarafından kurulan teknoloji devi Microsoft, bir yaşına daha girdi.

Microsoft şu anda sadece teknoloji sektörünün değil tüm dünyanın en büyük firmalarından biri konumunda. Dünyanın en yaygın bilgisayar işletim sistemi Windows’u teknoloji dünyasına sunarak birçok kullanıcının hayatına girmeyi başaran ABD menşeli firma şu sıralar bir teknoloji devi olsa da, bundan tam 35 yıl önce kurulduğunda bir gün bu noktaya geleceğini tahmin etmek oldukça güçtü. 4 Nisan 1975 tarihinde Bill Gates ve Paul Allen tarafından resmi olarak kurulan Microsoft, bugün 35. yaşını kutladı.

Microsoft_39_Yaşında_DG

35 yıl önce bugün kurulan firma, henüz ilk yılında 16.000 dolarlık gelir açıkladı ve ileriki yıllarda bir işletme olarak başaracaklarının sinyallerini henüz ilk yılından vermeyi başardı. 1980 yılında Steve Ballmer firmaya dahil oldu ve birçok önemli yöneticinin firmaya dahil olmasıyla birlikte firmanın ürünleri de hızla gelişmeye başladı. Bill Gates’in Harvard’dan sınıf arkadaşı olan Ballmer’ın Microsoft’a katılması, firma için oldukça önemli bir dönüm noktası oldu. Bundan kısa bir süre Chess adlı bir projenin yapımı için IBM, Microsoft’un kapısını çaldı ve bu noktadan başlanarak yapılan çalışmalar sonunda MS-DOS’un ortaya çıkmasına sebebiyet verdi.

Aradan geçen 34 yılda Microsoft defalarca yenilendi ve her seferinde daha da gelişerek yoluna devam etmeyi başardı. Steve Ballmer önderliğinde geçen 13 yılın ardından, şu sıralar yeni bir değişim sürecinden geçen firma Satya Nadella’yı yeni CEO’su olarak seçerek önemli bir adım attı. Firmanın içinden geçtiği bu değişim süreci ne şekilde sonuçlanır bilinmez ama Microsoft’un bugüne kadar teknoloji dünyasında başardıklarıyla yarışabilecek pek az firma vardır.

LINE 400 Milyon Kullanıcıya Ulaştı