Bilim insanları zamanın daha hızlı geçtiğini doğruladı

Bilim insanları zamanın daha hızlı geçtiğini doğruladı

Bilim insanları dünyanın hızladığını doğruladı. Siz de zaman neden hızlı geçiyor diyorsanız gelin hep beraber bakalım. İşte tüm detaylar.

Bilim insanları tarafından açıklanan raporlara göre, evren başlangıçta “aşırı ağır çekimde” ilerliyordu ancak bir kaç yıldan beri dramatik bir şekilde hızlandı. Einstein’ın genel görelilik teorisi tarafından tahmin edilen olay nihayet doğrulanmaya başladı. Profesör Lewis ve diğer araştırmacılar, araştırma için 200’den fazla veri topladı. Toplanan veriler, erken galaksilerin ortasında yer alan çok aktif süper kütleli kara delikler ve bu nedenle çok daha genç bir evrene geri dönüp bakmak için güvenilir bir yol sağlıyorlar. Önceki araştırmacılar aynı şeyi süpernovalar veya devasa patlayan yıldızlar kullanarak yapmışlardı. Bunlar  da fazlasıyla yararlı sonuçlar ortaya çıkardı, ancak en son çalışma ile daha net bir görüş elde edebildik.

Bilim insanları zamanın daha hızlı geçtiğini doğruladı

Herkes zamanın artık eskisinden daha hızlı geçtiğini söylüyor ve görünüşe göre bu düşüncelerinde haklılık payları da var. Bilim insanları artık verileri kullanarak çok daha geriye, evrenin sadece onda birine, evrenin sadece bir milyar yaşında olduğu zamana dahi bakmayı başardılar. Profesör Lewis, “Einstein sayesinde, zaman ve uzayın iç içe geçtiğini ve Büyük Patlama’nın tekilliğinde zamanın başlangıcından beri evrenin genişlediğini biliyoruz” dedi. Çıkan sonuçlara göre evrenin başlangıcından bu yana zaman gerçekten de hızlanmış.

instax SQUARE SQ40 : Fujifilm instax ailesi yeni üyesine kavuştu