Bilgisayarınız Görüntülerinizi İzinsiz Kaydediyor Olabilir

webcam

Son zamanlarda internet güvenliği hususunda uyarılar artmaya başladı. Hacker’ların yeni yöntemlerle piyasaya çıkması, pek çok kimsenin hesap numaralarını boşaltmalarına, video kaydı yaparak uygunsuz görüntülerini internet alemine sürmelerine sebep oldu.

ABD’de 20 yaşında ki bir kızın çıplak fotoğraflarının internet alemine sürülmesi olayı da, hacker’ların bu işi hissettirmeden nasıl yaptıklarını araştırmaya güvenlik şirketlerini itti. Uzaktan yönetim sisteminin kullanılarak yapıldığı bu tür kayıtlar, şahıs tarafından fark edilmiyor. Herhangi bir sitede maruz kalınan casus yazılım bilgisayarınızda çalışmaya başlıyor ve kamera başkalarının kontrolüne geçmiş oluyor. Bu gizli çekim görüntülerine maruz kalmamak için bilgisayarınızdan başka bir işle meşgul oluyorsanız, bilgisayarın her zaman kapalı olması gerekiyor.

webcam

Ama siz bunun yapmak istemiyorsanız 3D yazıcılarla üretile bilen bir sistemle güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Kamera lensinizin üzerine bir etiket takmak yerine veya kapatmak yerine bu 3D klips adındaki cihazı kullanarak tam güvenlik sağlayabilirsiniz. ABD’nin Colorado şehrindeki şirket tarafından tasarlanan cihaz, 3D yazıcı işleminden geçtikten hemen sonra bilgisayara takılabiliyor. 7 gün 24 saat koruma sağlayan 3D klips, kamerayı kullanmadığınız zamanlarda dahi koruma sağlıyor.

3D klipsi evlerde de üretmek mümkün. 3D yazıcı sahibi olanlar, 3D klips’in internet üzerindeki planlarını indirerek derhal tasarlayabilir ve kullanıma ürünü koyabilirler. 3D yazıcıların yakın bir zamanda evlere gireceği kesin olmaktadır. O zaman bu gibi güvenlik projelerini anında test edebilmek için 3D yazıcıya başvurmak yetecektir.

Her ne kadar güvenlik önlemlerinde mesafe kat edilmeye çalışılsa da, hackerlar da boş durmuyor diyebiliriz. Son yöntemleri olarak tespit edilen uzaktan kontrol sistemi RAT, hiç farkına varılmadan kullanıcının bilgilerini elde edebiliyor. Aynı zamanda görüntülerini kaydediyor. Şantaj imkanları sunuyor. İnternet aleminin güvenli olan tarafında çok faydalı işler var. Ancak bir de bu tarafını insan düşündüğü zaman soğumaması elde değil. Ama faydalı bir alanı, bu tür sebeplerle bırakmak, hatta bırakabilmek de imkansız. Güvenlik önlemlerini azami şekilde uygulayıp, tevekkül etmek düşüyor bizlere.