100 km/h hızla giden Jeep’i hack’lediler

ABD’de beyaz şapkalı hacker’lar, çok ilginç bir açık buldular. Bir otomobili otoyolda hızla ilerlerken hackleyerek sahibini öldürmek mümkün!

index_models_2[1]

ABD’nin ünlü arazi aracı üreticisi Jeep’in son model aracını otoyolda 100 km/h hızla ilerlerken, uzaktan hack’lemeyi başaran hacker’lar, aracın vites kutusuyla bağlantısını kesip kontrolden çıkmasına neden oldular.

Deneme sırasında kimse hasar görmedi ancak bu yöntemin, kötü niyetli kişiler tarafından, Jeep kullanıcılarını öldürmek amacıyla kullanılabileceğinin altı çizildi.

Söz konusu açık nedeniyle trafikte, büyük bir hızla ilerleyen bir otomobilin kontrolünü ele geçiren hacker’ların, araca kolayca kaza yaptırabileceğini ve bu kaza sonrasında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolabileceklerini, sürücünün ve araçtakilerin ölebileceğini ve olayın kayıtlara trafik kazası olarak geçebileceğini vurgulayan hacker’lar, benzer açıkların pek çok başka akıllı otomobil modelinde olabileceğinin de altını çizdiler.

Jeep ise sorunu çözmek için bir yama yayınladı. Chrysler marka otomobil sahibi kullanıcıların, araçlarının fabrika yazılımlarını, bu linkte bulunan yama ile güncellemeleri istendi.