LG G Pro Akıllı Telefon İnceleme

130925 IMG 2062 2.hlarge

#İŞBİRLİĞİ

iPhone 5S, Galaxy S4, Moto X gibi farklı modeller piyasayı sarmış gibi gözükse de aslında LG’nin akıllı telefon pazarında ki hakimiyeti de yavaş yavaş hissedilmeye başlayacak gibi. Her zaman LG firmasının yakındığı Türkiye’de, piyasada fazla tercih edilmemesiydi. Ama LG son çıkarttığı modelleriyle kendisine yönelik ön yargıları kırmaya çalışıyor.

LG G Pro’da bu ön yargıları kırmak için tasarlanan akıllı telefonlardan birsidir. Video kalitesi ve görüntü kalitesiyle, oyun ve video keyfini hat safhada yaşamak isteyenler için ideal bir telefon. LG bu telefonuyla Xperia Z1, Galaxy S4 gibi akıllı telefonlara alternatif olabileceğini düşünüyor. Tasarımına bakıldığında bunu yapabilecek bir performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde pek çok uygulama barındıran LG G Pro, bunları çalıştırabilecek bir işeletim sistemine sahiptir. Dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemcisi telefonda bulunan uygulamaların kolayca çalışmasını sağlıyor. 2 GB DDR3 ram kullanılıyor. Bakıldığı zaman rakiplerine fark atabilir bir duruma sahip. 3140 mAh gücündeki bataryası rakiplerine fark attığı başka bir kulvar. Bu güçteki bir bataryanın şarj ömrünün iki günde bir olduğunu söyleyebiliriz. Diğer akıllı telefonlar gibi gün içerisinde sürekli şarj isteyen bir alet değil.

130925_IMG_2062_2.hlarge

13 mega piksel değerinde kamerası var. Video çekerken aynı zamanda fotoğraf deneyimi de yaşatıyor. Otomatik odaklanma özelliği var. Kamera sistemi video çekiminde harikalar yaşamak isteyenler için ideal bir özellik taşıyor. LG G Pro 5.5 inç ekranıyla bir avuç içerisinde rahatça kullanılabilecek durumdadır. Samsung Galaxy S4 ekranından biraz daha büyük bir ekran var karşımızda. Yalnız görüntü kalitesi çok iyi. IPS teknolojisi sayesinde canlı bir ekran sizleri bekliyor.

Telefonun tasarımına gelince Samsung Galaxy S4 modelini çok andıran bir yapıya sahiptir. Samsung tasarımına yakın olan telefonda, plastik aksamlar çokça kullanılmıştır. Kavisli köşeleri, geniş ekran yüzüyle şık ve güzel olduğunu söyleyebiliriz. LG G Pro modeliyle Türkiye piyasasında rüzger estirmek istiyor. Fiyatı da uygun olduğunu söyleyebiliriz. Diğer LG modelleriyle aynı. 1500 lira civarında. LG bu modeliyle performansı öne çıkarmıştır. Başarı gösterir mi bu model? Bilemiyoruz.