Bilgisayar ve telefon fiyatlarına zam geliyor: Evet yine

Türkiye'de tercih edilen telefon

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına büyük oranda zam gelecek. Bu zam ile birlikte fiyatların önemli ölçüde artması bekleniyor.

Mikroçip problemleri nedeniyle bilgisayar ve telefon fiyatlarına zam yapılması bekleniyor. Peki ne kadarlık bir zam ile karşı karşıya kalacağız. Elektronik cihazlar satın almayı düşünen tüketiciler bu aralar biraz can sıkıntısı yaşayabilir. Konuyla ilgili ortaya çıkan bazı detaylara göre mikroçip müşterileri ile görüşme halinde olan Samsung fiyat yükseltecek.

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına

Yarı iletken fiyatlarının yüzde 15 ile 20 arasında artacağı ifade ediliyor. Böyle bir durumda akıllı elektronik ürünlerinin fiyatları maliyetler nedeniyle çok hızlı bir şekilde yukarı çıkacak. Samsung yeni fiyatları bu yılın ikinci yarısından itibaren uygulamaya koyacak gibi görünüyor.

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına zam

Samsung tarafından gerçekleştirilecek olan yüzde 20 civarındaki zam aynı zamanda fiyatların çok daha fazla artacağı anlamına geliyor. Yani şimdilik en az yüzde 20 seviyesinde artış beklemek gerekiyor. Ancak duruma göre bu fiyat artışı biraz daha yukarı çıkabilir.

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara baktığımızda mikroçip fiyatlarını artıracak olan tek şirketin Samsung olmadığını görüyoruz. Aynı zamanda TSMC benzer bir fiyat artışına gidecek. 2022 yılında yüzde 20 civarında bir fiyat artışı gelecek. Aynı zamanda 2023 yılında da benzer bir fiyat artışı yaşanacak.

Elektronik ürünlerde alıcıların canı sıkkın

Bilgisayar ve akıllı telefon gibi birçok elektronik cihaz almak isteyen kişilerin canı sıkkın. Üstelik sadece akıllı telefonlar ve bilgisayarlar işin içinde değil. Aynı zamanda evlerde kullanılan bütün elektronik ürünlerin fiyatı artacak gibi görünüyor.

Samsung yeni katlanabilir telefonlarının parçalarının üretimine başladı

Tüm bunlara ek olarak dolar kurunun hızlı bir şekilde yukarı ataklar yapması elektronik cihazların fiyatını daha da artıracak. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.