Bilgisayar Satışlarını Windows 10 da Kurtaramayacak

Bilgisayar Satışları Yeniden Yükselişe Geçti

Windows 10’un kullanıcıların beğenisine sunulması sayesinde yükselişe geçmesi beklenen bilgisayar satışlarının bu etkiye rağmen düşüşe geçeceği söyleniyor.

Tabletle laptop arasındaki farkın son yıllarda önemli ölçüde kapanması sonrası düşüşe geçen bilgisayar satışlarının yeniden yükselişe geçmesi bir süre için imkansız olarak görülmüş olsa da, kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanan Windows 10‘un resmi olarak tanıtılması bilgisayar satışlarında uzun süre sonra ilk kez bir yükseliş görülmesini sağladı.

Windows_10

Ancak bilgisayar sektörünün kurtarıcısı olarak görülen Windows 10 da bilgisayar satışlarını kurtaramamış gibi görünüyor. Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni rapor, bu yılın ikinci yarısında kullanıcılarla buluşacak olan Windows 10’a rağmen bilgisayar satışlarının bu yıl da düşüş göstereceğini ortaya çıkardı.

2015 yılı bilgisayar satışları için öngörüsünü daha öncekini raporuna göre daha düşük belirleyen IDC’ye göre bu yılın sonuna kadar toplamda 293.1 milyon bilgisayar satılacak. Bu da demek oluyor ki daha önceki raporlarda belirtilen yüzde 3.3’lük düşüşün yerine geçtiğimiz yıla oranla yüzde 4.9’luk bir düşüş yaşanacak.

Motorola Android’in Gözdeleri Arasında Yer Alıyor