Bella Hadid, İsrail reklamından çıkarıldı

Bella Hadid, İsrail reklamından çıkarıldı

Adidas, Filistin yanlısı süpermodel Bella Hadid’i, 1972 Münih Olimpiyatları’na gönderme yapması nedeniyle bir reklam kampanyasından çıkardı. İşte tüm detaylar.

Bella Hadid ve Adidas arasındaki kampanya, Filistinli bir grubun İsrailli sporcuları rehin aldığı 1972 etkinliğindeki bir tasarımdan ilham alan retro SL72 ayakkabısı içindi. Olimpiyat köyünde ve yakındaki Fuerstenfeldbruck havaalanında çıkan çatışmanın ardından kurtarma çalışmaları silahlı çatışmaya dönüşürken 11 İsrailli, bir Alman polis memuru ve beş Filistinli saldırgan hayatını kaybetti. Alman spor markası Cuma günü yaptığı açıklamada, derhal geçerli olmak üzere “kampanyanın geri kalanını revize edeceğini” söyledi.

Bella Hadid, İsrail reklamından çıkarıldı

Şirket, AFP haber ajansına gönderdiği açıklamada, “Trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunun bilincindeyiz – bunlar tamamen kasıtsız olsa da özür dileriz.” dedi. Babası Filistinli olan Hadid, yıllar boyunca defalarca İsrail hükümetini eleştiren ve Filistinlileri destekleyen açıklamalarda bulundu. 23 Ekim’de Instagram’da Gazze’deki can kayıplarından yakınan bir açıklama yayınlayarak takipçilerini Filistin bölgesindeki sivilleri korumaları için liderlerine baskı yapmaya çağırdı. Hadid, savaş sırasında birçok Filistin yanlısı gösteriye katılmış ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve en az 38.848 Filistinlinin ölümüne yol açan saldırısını “soykırım” olarak tanımlamıştı. 2020 yılında Instagram, Hadid’in sosyal medya platformunu, babasının pasaportunun resminin doğum yerinin Filistin olarak listelendiği bir paylaşımını kaldırmasıyla eleştirdikten sonra, Hadid’den özür dilemek zorunda kalmıştı. Bella Hadid desekleri sebebiyle Adidas ile olan anlaşmasından ayrıldı da denebilir.

TECNO POVA 6 Pro 5G: Oyun ve Eğlence Deneyimini Sınırların Ötesine Taşıyor