Bayonetta PC’de fırtınalar estiriyor!

Bayonetta 3 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

İlk olarak 2009 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için yayınlanan Bayonetta, 8 sene gecikmeli çıktığı PC’de fırtınalar estiriyor. İşte detaylar.

PlatinumGames ve Sega işbirliğiyle geliştirilen aksiyon oyunu Bayonetta ilk olarak 2009 yılında satışa sunulmuştu. O tarihte PlayStation 3 ve Xbox 360 için raflardaki yerini alan yapım sonrasında ise Wii U’da boy göstermişti.

Oyunun dağıtımcısı konumundaki Sega, o zamanlarda yaptığı açıklamada oyunu PC platformuna taşımayı düşünmediklerini belirtmişti. Neyse ki Sega verdiği bu sözden geç de olsa caydı.

Bayonetta geçtiğimiz günlerde Steam üzerinden satışa sunulmuştu. 11 Nisan’da kullanıma sunulan yapım aradan geçen 1 haftalık süreçte muazzam bir başarıya imza attı. Steam’de en çok satın alınan oyunlar sıralamasında zirveye yerleşen oyunun 100.000’den fazla sattığı iddia edildi.

Bu konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Sega, Bayonette satışlarının gerçekten çok iyi gittiğini fakat şimdilik satış rakamlarına ilişkin bir açıklamada bulunmayacaklarını belirtti. SteamSpy tarafından paylaşılan 121.000’lik satış rakamının büyük ölçüde doğru olduğu tahmin edilmekle birlikte, Sega’nın resmi rakamları mali yıl sonunda açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Bayonetta’nın hali hazırda 20 dolardan satıldığını da belirtelim. Oyunun ülkemizdeki fiyatı ise 60.00 TL. Steam’in dolar kurunu biraz düşük tutması gerçekten Türk oyun severler için önemli bir avantaj.

Eğer aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve Bayonetta’yı daha önce konsolda deneme şansınız olmadıysa mutlaka satın almanızı tavsiye ederiz.