Hoverboard hayaldi gerçek oldu!

hoverboard

1989 tarihli Geleceğe Dönüş II (Back to the Future II) filminde ünlü oyuncu Michael J. Fox’un canlandırdığı Marty McFly karakterinin 2015 yılına yaptığı zaman yolculuğu sırasında kullandığı Hoverboard isimli “Uçan Kaykay” gerçek oldu.

Ünlü kaykaycı Hover Park’ın zeminine yerleştirilen mıknatısların kaykayda bulunan kriyostatlar içinde sıvı nitrojen yardımıyla – 197 derecede tutulan süper iletkenlerle etkileşime geçmesi sonucu havada süzülen Hoverboard’ı kullanmanın oldukça zor olduğunu söyledi.

Suyun üzerinde bile gidebilen uçan kaykayın üzerinden sürekli düştüğü görülen McGouran: “Yirmi yıldır kaykay yapıyorum ancak sürtünme olmadığı için Hoverboard’ı kullanırken yepyeni bir beceri öğrenmem gerektiğini hissettim” dedi.

hoverboard

Lexus Hoverboard’ın şimdilik sadece bir prototip olduğunu ve yakın zamanda piyasaya sürülmesi için herhangi bir planları bulunmadığını söyledi.

Japon otomobil üreticisi Lexus, 18 ay süren tasarım ve geliştirme çalışmaları sonucunda ürettiği Hoverboard’ı denemesi için 29 yaşındaki profesyonel kaykaycı Ross McGouran’a verdi.

McGouran bu yeni icadı İspanya’nın Barcelona kenti yakınlarında inşa edilen ilk Hover Park’ta denedi ve yaşadıklarını gösteren bir de video yayınladı.

Twitter hangi özelliği deniyor?