ASUS RoG, Strix Platinum Güç Kaynağı Serisini Duyurdu

Strix

ASUS Republic of Gamers (ROG), oyun sistemleri için ideal güç kaynaklarından oluşan ROG Strix Platinum PSU serisini duyurdu.  1200 watt, 1000 watt ve 850 watt sürümleri bulunan bu yüksek verimli modeller, daha düşük bağlantı sıcaklıkları, akıllı güç dağıtımı, Intel  laboratuvar testli ATX 3.1 ve 10 yıllık büyük bir garanti ile çıtayı yükseltiyor.

 

ROG Strix Platinum PSU serisi, kasanın içine hangi ekran kartını koyarlarsa koysunlar kullanıcıların kurduğu her tür sisteme güç vermeye hazır. Patentli “GPU-First” akıllı voltaj dengeleyici (IVS) bu noktada devreye giriyor.

Hız aşırtmalı bir grafik kartının bile uzun oyun maratonları sırasında en yüksek kapasitede performans göstermesi için ihtiyaç duyduğu istikrarlı güç akışına her zaman sahip olmasını sağlayan bu güç kaynakları, dengeleyici olmadan da GPU’ya %45’e kadar daha istikrarlı akış sunuyor. Kullanıcılar geleneksel CPU odaklı bir voltaj sensörü tercih ederse, Strix Platinum IVS kablosunu çıkarma imkanına da sahip.

Strix

ROG Strix Platinum güç kaynakları ayrıca, güç verimliliği konusunda sınırları zorlayan, enerji israfını azaltan ve optimize edilmiş güç dağıtımını önceki nesillere göre %30’a kadar artıran bir galyum nitrür (GaN) MOSFET kullanıyorlar. GaN MOSFET’in küçük boyutu; daha iyi ısı uzaklaştırma, yüksek performanslı soğutucular ve üstün hava akışı için daha fazla alan sağlayarak sade iç düzen oluşturuyor.

Güç kaynağı fanındaki ikili rulmanlar, 80.000 saate varan kullanım ömrüne sahip. Kullanıcılar ne kadar oyun oynarsa oynasın, bu güç kaynağı kesintisiz hizmet vermeye devam eder. 0 dB modu etkinken güç kaynağının % 40 veya daha düşük olduğunda, fan güvenli sıcaklıklara ulaştıktan sonra akıllı bir şekilde devre dışı bırakılıyor ve sistemi mümkün olduğunca sessiz tutuyor. 0 dB modunda değilken bile ROG Strix 1000W Platinum modeli 20 dB’den daha az gürültü yapıyor.  A+ Cybenetics Lambda sertifikasının koşullarını karşılayan bu değer, ürünün ne kadar sessiz çalıştığını gösteriyor.

80 Plus Platinum sertifikasına da sahip olan bu güç kaynağı serisi ayrıca Intel laboratuvar testlerinden de geçilirdi. Bu sertifika, kısmen standart kapasitörlerden iki kata kadar daha uzun süre dayanabilen yüksek kaliteli Japon kapasitörleri sayesinde, ister hafif ister ağır yük altındayken, kullanıcıların güç kaynaklarında her zaman en az %89 verimlilik alacağı anlamına geliyor. Platin derecesi, yüksek verimli enerji kullanımı ve düşük sıcaklık aralığı anlamına geliyor.  Bu da ürünün sessiz olduğunu ve elektrik tasarrufu sağladığını gösteriyor. Gelişmiş PCIe konektörlerindeki yüksek performanslı bakır pimler termal iletkenliği artırıyor ve konektör sıcaklıklarını düşürüyor.

Kendi sistemini toplayanlar için tasarlanan güç kaynakları

Modüler yapısı, ROG Strix Platinum serisini yeni nesil bir güç çözümü yapan şeylerin başında geliyor. Bu güç kaynaklarının etkileyici özellikleriyle birlikte, güvenlik sınırının 50°C’ye kadar altında çalışabilen esnek ve pürüzlü modüler kablolar sayesinde kolay ve düzenli kurulum yapılabiliyor. UL758 sertifikasına sahip olan ve UL1581 alev testi standartlarını karşılayan bu kablolar, kendi sistemini toplayan kullanıcıların Strix Platinum ile ihtiyaçlarını güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde karşılayabilmesini sağlıyor.

Yenilikçi CPU güç kablosu, ASUS’un kendi sistemini toplayanlar için ROG Strix Platinum serisine entegre ettiği bir diğer ayrıcalık. Benzersiz renklere yer verilen tasarımda tanımayı kolaylaştıran özel bir klips bulunuyor. Bu şekilde, kullanıcılar hangi kablonun işlemciye gitmesi gerektiğini kolayca anlayabiliyor.

Platinum serisindeki güç kaynaklarında ayrıca ROG Strix çıkartmaları bulunuyor. Böylece kullanıcılar ürünlerini özelleştirebiliyor ve estetik tercihlerine uygun hale getirebiliyorlar. Bu şık ve keskin açılı güç kaynakları, kullanıcıların en iyisini tercih ettiklerini açıkça gösterebilmeleri için ROG markasını yansıtırken, ekstra renkler de benzersiz bir stili gözler önüne sermek için faydalı oluyor.

ROG Strix Platinum, oyun sistemlerine yönelik güç kaynaklarında yeni bir standart belirledi

Kullanıcılar, yepyeni güçlü CPU veya GPU’larının güvenilir bir güç kaynağıyla desteklenmesini istiyor. Yaptıkları üst düzey donanım yatırımlarını, en az onlar kadar üst düzey bir güç kaynağıyla desteklemek istiyorlar. Çok düşük gürültü seviyeleri, verimli çalışma ve sağlam güç dağıtımı için tasarlanan ROG Strix Platinum PSU serisi, kullanıcılara yeni nesil oyun sistemleri için ihtiyaç duydukları seçenekleri sunuyor.

Yeni Huawei Tabletler Geldi! Huawei MatePad Pro ve 12 X ön inceleme