Asus 3 modelini daha Android Pie’a güncelliyor

Ekran Resmi 2019 03 17 11.09.16

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Asus, 3 modelini daha Android Pie sürümüne güncelleyeceğini açıkladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Şu aralar Google’ın yeni Android sürümü üzerinde çalıştığını biliyoruz. Zira yeni Android sürümü bu yılın 2. çeyreğinde tanıtılmış olacak. Muhtemelen 3. çeyrekte de kararlı sürümü yayınlanacak.

Yeni Android sürümünün çıkmasına kısa bir zaman kalmış olmasına karşın, hala Android Pie kullanım oranı yüzde 10 seviyesine bile çıkmış değil. Fakat 2019 ile birlikte Android 9 güncellemelerinin hız kazanacağını söyleyebiliriz.

Pazarın geneline baktığımızda yeni çıkan modellerin Android 9 ile satışa sunulduğunu görüyoruz. Aynı şekilde kısa süre önce raflardaki yerini alan modeller de Android 9’a güncellenmeye başladı. Android güncellemeleri konusunda aktif bir görünüm çizen markalar arasında Asus da bulunuyor.

3 Asus modeli daha Android Pie güncellemesi alacak

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi, 15 Nisan’a kadar 3 modelini daha Android Pie’ya yükselteceğini açıkladı. Asus’tan yapılan açıklamada, Zenfone Max (M2), ZenFone Max Pro (M1) ve ZenFone Max Pro (M2) modellerinin önümüzdeki günlerde Android Pie’ın kararlı sürümüne yükseltileceği belirtildi.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Bahse konu üç model de geçtiğimiz sene satışa sunulmuştu. Asus 3 modelinde de Android 8.1 Oreo sürümünü kullanmayı tercih etmişti.

Muhtemelen bu yıl içerisinde satışa sunulacak olan akıllı telefonların büyük bir bölümü Android 9 ile gelecektir. Dolayısıyla yeni Android sürümü yayınlanana kadar, Android 9’un kullanım oranı da artacaktır.

iPhone 11 kaç kameraya sahip olacak? İşte yanıtı