Asgari ücret ne kadar olacak? Son söz Erdoğan’da!

para

Asgari ücretin belirlenmesinde son viraja giriliyor. İki taraf da beklentilerini ortaya koyarken son sözü Erdoğan’ın söylemesi bekleniyor.

Asgari ücret ne kadar olacak? Son söz Erdoğan’da! Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağı sorusunun yanıtını arıyor. Hem işveren tarafı hem de işçi tarafı son sözlerini söyledi. Türk-İş tarafından yapılan açıklamalar kırmızı çizginin 4.000 TL olduğunu ortaya koyarken TİSK 3.500 TL dolaylarında bir ücret düşünüyor. Artık görüşmelerin bu hafta noktalanması ve asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Asgari ücret ne kadar olacak? Son söz Erdoğan’da!

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan bir açıklama asgari ücretliyi heyecanlandırmıştı.

asgari ücret

Bakan Bilgin, yapılacak zammın ardından dar gelirli vatandaşların bir bayram havası yaşayacağını müjdelemişti. Fakat kulislerde dolaşan iddialar bunun tam tersini söylüyor. Bu iddialara göre Çalışma Bakanı asgari ücretin 4.000 TL seviyesinde olmasına karşı. Zira asgari ücretler bu seviyeye çıkarsa işverene olan maliyeti 6.500 TL dolaylarında olacak. İşte bu sebepten dolayıdır ki Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretin 4.000 TL olmasına karşı olduğu ileri sürülüyor.

Bu hafta neticelendirilmesi beklenen görüşmelerde son söz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak. Erdoğan’ın işçiyi enflasyona ezdirmeme noktasında takındığı kararlı tavrı biliniyor. Bu sebepten dolayı da asgari ücretlinin geçtiğimiz senelere oranla daha umutlu olduğunu söylemekte fayda var. Bakalım asgari ücret ne kadar olacak? Bekleyip göreceğiz.

Epic Games yeni özelliği büyük kolaylık sağlayacak: Rahat bir nefes alabilirsiniz