iPhone X’i farklı kılan şey ne?

iphone x p

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın geçtiğimiz günlerde ön siparişe sunduğu ve sadece dakikalar içerisinde rekor satış rakamlarına ulaşan iPhone X’i masaya  yatırıyoruz. Apple’ı trilyon dolarlık şirket olmanın eşiğine getiren iPhone X modelini bu kadar özel kılan şey ne? Neden Apple kullanıcıları ısrarla iPhone X’i bekliyor? İşte bu soruları yanıtlamaya çalışacağız.

iPhone X aslında pahalı değil

Apple, Eylül ayında düzenlediği özel bir etkinlikte iPhone X ve iPhone 8’i tanıtmıştı. iPhone 8 alıştığımız klasik iPhone kasası ile pek fazla ilgi çekmezken, iPhone X ise uçtan uca OLED ekranla kaplı ön paneli ve FaceID özelliği ile odak noktası olmuştu.

Apple, iPhone 8’i 699 dolardan, iPhone X’i ise 999 dolardan satışa sunacağını açıklamıştı. iPhone X’in Avrupa fiyatı ise 1150 euro olarak duyurulmuştu. Fakat bizler için asıl merak konusu olan şey, iPhone X’in Türkiye’de kaç TL’den satışa sunulacağıydı. Onu da geçtiğimiz günlerde öğrendik.

iPhone X’in 999 dolarlık fiyatı bizler için pahalı olabilir. Zira ülkemizdeki vergileri hiçe saysak bile telefonun maliyeti 3800TL civarlarında oluyor. Nitekim vergilerle birlikte bu fiyat 6099TL’yi bulmuş durumda. Yani aslında iPhone X, Amerika ya da Avrupa’da yaşayan bir vatandaş için pek de pahalı sayılmaz.

iPhone X, Apple hisselerini coşturdu