Artık WhatsApp’ta HD videolar paylaşabilirsiniz

WhatsApp

WhatsApp kısa süre önce HD fotoğraf paylaşma desteğini kullanıma sunmuş ve HD video paylaşma seçeneğinin de yakında geleceğini söylemişti. Meta verdiği sözü yerine getiriyor.

Daha önce, yüksek çözünürlüklü videolar sıkıştırılıyor ve uygulamanın önceki çözünürlük ölçütü olan 480p’de sınırlandırılıyordu. Ancak, en son güncelleme bu kısıtlamaları kaldırarak kullanıcıların maksimum 720p çözünürlüğe sahip yüksek çözünürlüklü videoları paylaşmasına izin veriyor.

Sorunsuz Bir Paylaşım Deneyimi HD videoları paylaşmak, HD fotoğrafları paylaşmak kadar kolay. Paylaşmak istediğiniz video veya videoları seçtikten sonra, ekranın üst kısmında bir HD düğmesi beliriyor ve size yüksek kalitede paylaşma seçeneği sunuyor.

WhatsApp

Düğmeye dokunduğunuzda, iki seçenek içeren bir iletişim kutusu görünecek: Standart Kalite veya HD Kalite. Her seçeneğin dosya boyutları görüntülenecek.

Böylece tercihlerinize ve ağ koşullarınıza göre bilinçli bir karar verebileceksiniz.  Bir seçim yaptıktan sonra, video paylaşım süreci WhatsApp’ın kullanıcı dostu yapısına uygun olarak her zamanki gibi olacak.  WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme özelliği, uygulamada paylaşılan görüntü ve videoların yalnızca gönderen ve hedeflenen alıcılar tarafından erişilebilir olmasını sağlayacak.

Alıcılar uygulamada bir HD video aldıklarında, bir ayrıntıyla karşılaşacaklar. Videonun yanında bir HD rozeti yer alcak. Bu rozet, videonun yüksek çözünürlüklü kalitede paylaşıldığını gösterecek.  Bu sayede izleyiciler mevcut depolama alanlarını ve bant genişliklerini hızlı bir şekilde değerlendirerek videoyu HD olarak izlemek için gerekli kaynaklara sahip olup olmadıklarını görebilecekler.

Starfield haritalarındaki sınırlamalar oyuncuları kızdırdı