Google, video sohbet uygulaması Chamet’i Play Store’dan sildi

Chamet

Google, popüler ancak tartışmalı canlı video sohbet uygulaması Chamet’i Play Store’dan kaldırdı. Google yaptığı açıklamada, uygulamanın kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC) politikasını ihlal ettiğini söyledi.

Canlı video akışına odaklanan Chamet, kullanıcılara bir ödeme ile bir yayının sunucusunu özel olarak arama seçeneği sunuyordu. Economic Times’ın bir raporuna göre Chamet ve diğer uygulamalarda şarkılar eşliğinde dans eden ya da hayatları hakkında konuşan çok sayıda kadın yayıncı bulunuyordu ve bu da onları popüler hale getiriyordu. Kullanıcılar video görüşmelerinin yanı sıra uygulama içi ödemeler yoluyla bu yayıncılara hediyeler de gönderebiliyordu.

Bu uygulama, kullanıcılarını “Pornografi, şiddet, kabalık, gençler ve diğer ilgili durumlarla” ilgili içerik yayınlamamaları konusunda uyararak müstehcen içerikten uzak durmaya çalıştı. Ancak uygulama müstehcen içerik ve reklamlarla doluydu.

Chamet4

Chamet, Play Store’un çeşitli kategorilerinde en çok hasılat yapan uygulama olarak üst sıralarda yer alıyordu. Ve bunu destekleyecek veriler de var. Analiz firması Data.ai tarafından paylaşılan verilere göre, Hindistan’daki kullanıcılar Ocak-Temmuz ayları arasında uygulama için 13,4 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Hindistan’daki kullanıcıların geçen yıl Chamet’e 15,4 milyon dolar harcadığı ve ömür boyu yapılan harcamaların toplamının 38 milyon dolara ulaştığı belirtildi. Uygulama ülkede 26 milyondan fazla ömür boyu indirme sayısına ulaştı.

Firmanın verileri, Chamet’in en çok gelir getiren uygulama olmasına rağmen, Azar, LiveU ve Honeycam Chat gibi canlı görüntülü sohbet kategorisindeki diğer uygulamaların milyonlar kazandığını gösterdi. Genel olarak, Hindistan’daki kullanıcılar geçen yıl bu uygulama kategorisine 46 milyon dolardan fazla harcama yaptı – bu rakam, yıllık 42,2 milyon dolar harcama yapılan bir diğer yüksek harcama yapan flört kategorisinden daha fazla.

Google, diğer canlı görüntülü sohbet uygulamaları için de benzer bir adım atıp atmayacağını belirtmedi.

Hindistan şimdi de gözünü Güneş’e dikti