Yeni bir Street Fighter filmi geliyor

street fighter filmi

Street Fighter serisinin film ve televizyon haklarını satın alan Legendary Entertainment, yeni bir Street Fighter filmi için hazırlıklara başladı.

Bugüne kadar çıkan oyun uyarlamaları büyük ölçüde hayal kırıklığı yarattı. Bu da izleyicilerin oyun uyarlamalarına karşı daha temkinli yaklaşmasına sebep oldu. Ancak son dönemde bu gidişat tersine dönüyor. Özellikle The Last of Us dizisinin yakaladığı büyük başarı, doğru uyarlama ve doğru ekip ile bir oyunun da başarılı bir dizi ya da filme dönüştürülebileceğini gözler önüne serdi. Bu da Hollywood’un video oyunlarına olan ilgisini yeniden arttırdı.

Bildiğiniz gibi şu anda hazırlık aşamasında çok sayıda oyun uyarlaması yer alıyor. Amazon’un Fallout dizisinden Ghost of Tsushima filmine kadar video oyunlardan uyarlanan pek çok yapım yolda. Üstelik bunlara her gün yenileri ekleniyor. Bunun son örneği de bu hafta duyurulan yeni Street Fighter filmi.

Street Fighter V Champion Edition

Hollywood’un prestijli stüdyolarından Legendary Entertainment, Street Fighter serisinin film ve televizyon hakları için Capcom ile anlaştı. Bu anlaşma kapsamında Capcom ile işbirliği içinde yeni uyarlamaların hayata geçirileceği açıklandı. Bu işbirliğinden çıkacak ilk projenin ise hazırlıklarına başlanan yeni Street Fighter filmi olacağı duyurulan.

Legendary Entertainment ile Capcom işbirliğinde hazırlanacak bu yeni film daha hazırlık sürecinin en başında olduğu için film hakkında herhangi bir detay netleşmiş değil. Yakın zamanda netlik kazanmasını da beklememek gerekiyor.

Hatırlarsanız Street Fighter daha önce de sinemaya uyarlanmıştı. Jean-Claude Van Damme’ın başrolünü üstlendiği ilk Street Fighter uyarlaması 1994 yılında vizyona girmişti. 2009 yılında ise Street Fighter: The Legend of Chun-Li adını taşıyan yeni bir uyarlama çıkmıştı. Ancak her iki film de serinin hayranlarını pek memnun etmedi.

Katlanabilir telefonlar çok daha popüler hale geliyor