Ark: Survival Evolved’un Yayıncısı Köşeye Sıkıştı!

ark survival evolved

Pc ve konsol platformlarının çok satan Ark: Survival Evolved’un yayıncısı, eski ortaklarına yüklü bir tazminat ödemeyi kabul etti. Bol dinozorlu yapım, Studio Wildcard’ın bu kez başını ağrıttı. 

Gerek Sony Ps4, gerek Microsoft Xbox One gerekse PC’de bolca satış yaparak yayıncısı Studio Wildcard’ın krem tabakasına bolca milyon dolar kazandıran Ark: Survival Evolved, iki şirket arasında savaşa neden oldu.

Geliştirici şirket Trendy Entertainment (Şirketi Dungeon Defenders’tan tanıyoruz) , telif haklarının ihlal edildiği, kendilerine gereken ücretin ödenmediği gerekçesiyle Studio Wildcard’a muazzam çapta bir dava açmaya hazırlanıyordu. Muazzam derken, gerçekten de muazzam: 600 Milyon dolar.

ark survival evolved

Sonunda Trendy Entertainment ve sabık şirket, 40 milyon dolar karşılığında bir anlaşmayı karşılıklı kabul ettiler. Studio Wildcard; Trendy Entertainment’a bu tazminatı 2016’nın sonuna kadar ödeyecek.

Studio Wildcard yapımcısı, garip bir tavır göstererek, bizce büyük bir başarısızlığın üstünü örtmeyi denedi. Susan Stieglitz, “Onlar başta 600 milyon dolar istiyorlardı. Kahkahalarla güldüm. 600 milyon dolar mı? Bazı, küçük hatalarımızı kabul ettik ve şirkete 40 milyon dolar ödeyeceğiz” ifadelerini, sosyal medya üzerinden kullandı.

Susan Stieglitz, “Avukatlar için uzun ama şirket için karlı bir hafta olduğunu” Twitter’da vurguladı.

İki taraf arasındaki anlaşma nedeniyle, 27 Nisan’daki mahkeme iptal edildi.

Ark: Survival Evolved’in kendi kadar, genişleme paketi de popüler olmuştu. Ark: Survival of The Fittest, Steam’den milyonlarca kez indirildi ve Steam tarihinin, en çok satan ilk oyunu arasına girdi. Genişleme paketi ayrıca, en iyi oyuncularına maksimum 3500 dolar ödül dağıttı. Liste 10.sırada 750 dolardan, ilk sıradaki 3500 dolar aralıkta değişiyordu.