Arjantin Merkez Bankası Messi için para basacak!

Messi

2022 Dünya Kupası’nı şampiyon olarak tamamlayan Arjantin, ülkenin en büyük parasına Lionel Messi’nin resmini koymayı planlıyor.

Arjantin Merkez Bankası Messi için para basacak! Bildiğiniz gibi 2022 Dünya Kupası artık sona erdi. Birçok sürprizi de içerisinde barındıran kupayı Lionel Messi’li Arjantin kazanmayı başardı. Penaltılar sonucunda kupanın favori ülkelerinden birisi olan Fransa’yı 4-2 mağlup ederek şampiyon olan Arjantin, maç bitiminde büyük bir coşku yaşadı. Dünya Kupası’nı kazanmayı çok isteyen Messi ve arkadaşları, sevinç göz yaşlarına hakim olamadı.

Lionel Messi Instagram postu ile rekor kırdı

Arjantin Merkez Bankası Messi için para basacak!

Uzun süredir beklenen Dünya Kupası’nın kazanılması sonrasında Arjantin’de de büyük kutlamalar yapıldı. Sokaklar karnaval alanlarını andırırken, futbolseverlerin en çok konuştuğu oyuncu ise Lionel Messi idi.

Messi Instagram

Turnuvada çıktığı maçlarda toplam 7 gol ve 3 asist yaparak takımına büyük katkılar veren tecrübeli oyuncu, ülkesinde deyim yerindeyse kahraman ilan edildi. Hala zafer sarhoşu olan ülkede şimdi de en büyük para birimine Messi’nin resmini koymak gündemde.

Lionel Messi Instagram postu ile rekor kırdı

El Financiero gazetesine göre; Arjantin Merkez Bankası ülkenin en büyük para birimi olan 1000 Peso’luk banknotun ön yüzüne Lionel Messi’nin resmini koyacak. Belirli sayıda basılması planlanan bu özel paranın arka kısmında ise kupayı kaldıran diğer Arjantinli oyuncuların görseli yer alacak. Arjantin 1978 yılında Dünya Kupası’nı ilk kez kazanmış ve benzer bir uygulamayı o senede de yapmıştı.

Elon Musk, bundan sonra Tesla hissesi satmayacağını açıkladı