Arı sokması insanları nasıl öldürüyor? Bilim adamları açıkladı

ari sokmasi 2

Bildiğiniz gibi arılar, insanlara iğnelerini batırınca yaşamları sona eriyor. Peki bunun sebebi ne?

Arı sokması insanları nasıl öldürüyor? Bilim adamları açıkladı. Arılar, genellikle insanlarla temas kurmadan yaşamlarını sürdürürler. Ancak arılarla karşılaşmak, bazen insanların çok rahatsız olabileceği acı verici bir deneyim olabilir. Arılar insanları sokarken, sokmaya yarayan yapıları olan iğnelerini cilde saplarlar. İğneler, insanların vücuduna enjekte ettikleri zehirle doludur. Bu nedenle, insanlar arı sokmalarına karşı oldukça hassastır.

ari sokmasi 1

Arıların sokma mekanizması oldukça farklıdır. İnsanlar iğnelerini kullandıklarında, iğneyi çıkarabilirler. Ancak arıların iğnesi, diğer hayvanlarınkinden farklı olarak çıkarılamaz. Arılar, iğnelerini soktuktan sonra geri çekemezler çünkü iğne, sert ve pürüzsüz bir yapıya sahip değildir. Bunun yerine iğne küçük bir kanca gibi kıvrılır ve dokuya yapışır. İğne, arının vücudundan koparılırken arıda büyük bir hasar meydana gelir ve de sonunda ölür.

ari sokmasi 2

Arı sokması insanları nasıl öldürüyor? Bilim adamları açıkladı

Arıların iğneleri, insanlarınkine göre oldukça karmaşıktır. İğnenin ucunda, zehri salgılayan bir keseciğe benzer bir yapı bulunur. Bu keseciğin içinde, insanlara zararlı olan birkaç bileşen vardır. Bunlar arasında histamin, serotonin ve melatonin gibi kimyasallar yer alır. Arılar, bu bileşenleri insanların vücutlarına enjekte ederek, ciltte tahrişe, ağrıya ve şişliğe neden olurlar.

ari sokmasi

Arıların sokma mekanizması, kendilerini savunmak için geliştirdikleri bir yöntemdir. Arılar, kendilerini ya da yuvalarını tehdit eden herhangi bir şeyi sokarak savunurlar. Ancak, arıların bu savunma mekanizması sadece insanlar için değil, aynı zamanda arılar için de tehlikeli olabilir. Bir arının iğnesi, sadece bir kez kullanılabilir ve arı, iğnesini kullanarak kendini savunduktan sonra ölür. Arı sokması insanları nasıl öldürüyor? Bilim adamları açıkladı.

Epic Games bedava oyun dağıtmaya devam ediyor!