Arçelik Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyor

Arcelik Cevre Gunu

‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuna paralel olarak tüm iş süreçlerinde ‘Sürdürülebilir Gelişim’ odağı ile hareket eden, kaynakların verimliliği ve sürdürülebilirliği konusuna en üst seviyede hassasiyet gösteren Arçelik A.Ş., doğanın ve ekolojik sistemin korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Arçelik A.Ş., tüm iş süreçlerinde ‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuyla hareket ediyor. Uzun yıllardır, doğanın ve ekolojik sistemin korunmasına katkı sağlayan projeler yürüten Arçelik A.Ş., 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekiyor.

Ürünlerin yaşam döngüsü içerisinde oluşan CO2 emisyonunun %95’lik kısmının, ürünlerin kullanımı esnasında oluştuğunu dikkate alan Arçelik A.Ş., Ar-Ge çalışmaları içerisinde çevresel etkileri düşürülmüş ürün geliştirme uygulamalarına öncelik veriyor.

Arcelik_Cevre_Gunu

Bu kapsamda; sınıfının en az su ve enerji harcayan, en düşük ses seviyesine sahip olan ürünlerini geliştiren Arçelik A.Ş.; A%-45 enerji sınıfı ankastre fırını, A+++%-10 enerji sınıfı kurutma makinesini, A+++%-50 enerji sınıfı çamaşır makinesini, A+++%-10 enerji sınıfı bulaşık makinesini ve A+++-%20 enerji sınıfı buzdolabını pazara sundu. Çevreye dost, ozona zarar vermeyen ve küresel ısınmaya etkisi en düşük (sera gazı etkisi en düşük) olan hidrokarbon esaslı soğutucu gaz (R600a) ile bugüne kadar toplam 35 milyon adet buzdolabı üretti. Arçelik A.Ş.’nin ürünleri, uluslararası kuruluşlar tarafından tasarım, yenilikçilik ve enerji – su verimliliği alanlarında birçok ödülün sahibi oluyor.

Arçelik A.Ş., ürünlerin yanı sıra, tedarikten dağıtıma kadar tüm süreçlerde enerji ve malzeme verimliliğinin artırılması ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması için çalışıyor. Şirket; üretim süreçlerinde oluşan atıkların kaynağında azaltılması, geri kazanılması ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi yönünde projeler yürütüyor. Arçelik A.Ş., sadece 2013 yılında yurtiçindeki fabrikalarında gerçekleştirdiği 105 enerji verimliliği projesiyle, %5,6 oranında enerji tasarrufu ve 8.620 ton CO2 sera gazı emisyonu azaltımı sağladı. Suyun geri kazanımı ve tüketim azaltımı projeleri ile yaklaşık 160.000 m3 su tasarrufu elde etti. Haziran 2012’den bu yana yürütülen yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda, işletmelerde %100 yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik kullanım oranı %90’a ulaştı.

Bunun yanı sıra Arçelik A.Ş., sera gazı emisyonu envanterini, ISO 14064-1 standardına uygun olarak hesaplayıp, uluslararası bağımsız bir akredite kuruluşa tescil ettiriyor. ISO 50001 sertifikasına sahip olan Şirket, Türkiye’deki faaliyetlerini, tüketilen enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi ile yönetiyor.

FIFA 2014 Dünya Kupası’nda Kalenize Gol Atmayın