Dark Web’te 30 Bin İnternet Sitesi Var

dark web 2

Düzenlenen yeni bir araştırma, dark web’te kaç tane internet sitesi olduğunu gösterdi. Araştırma, bu sitelerin illegal işler için kullanıldığını doğruladı.

Araştırma şirketi Ipsos’un geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir araştırma, birçok kişinin dark web’in kapatılmasını istediğini ortaya çıkarmıştı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede yapılan anketlere göre, insanların yüzde 71’i internetin bu karanlık kısmının kapatılmasından yana. Çünkü buradaki gizli internet sitelerinin büyük bölümü illegal aktiviteler için kullanılıyor.

dark_web

Peki insanların sürekli merak ettiği bu gizli internet ağında ne kadar site var dersiniz? Intelliagg ve Darksum şirketleri bu soruyu cevaplamak için kapsamlı bir çalışma yürüttüler ve Tor gibi programlar ile girilen dark web sitelerinin haritasını çıkardılar. Ortaya çıkan sonuç bir çok kişiyi şaşırttı. Şirketlerin araştırmasına göre dark web’te sadece 30 bin internet sitesi var. Bu rakam daha önce tahmin edilenden çok daha düşük. Üstelik bu 30 bin sitenin birçoğunun kurulduktan kısa süre sonra kalıcı olarak kapandığı, yani aktif olarak erişilebilen sayısının 30 binden de az olabileceği söyleniyor.

Şaşırtıcı olmayan gerçek ise bu sitelerin çoğunun illegal içerikler barındırıyor olması. Intelliagg ve Darksum’un araştırmasına göre dark web sitelerinin yüzde 68’inde illegal içerikler bulunuyor.