AR gözlük pazarı için yeni oyuncu; Nio

Nio Air AR 1

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi olan Nio, yolcular için AR gözlük tanıtımı yaptı. Artık seyahat sırasında uyumanıza gerek kalmayacak!

AR gözlük pazarı için yeni oyuncu; Nio. Nio, Çin’in en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biri. Hatta birçok kaynakta kendisinden Çin’in Tesla’sı şeklinde bahsedildiğini bile görebilirsiniz. Bununla birlikte şirketin faaliyetlerinin sadece Çin ile sınırlı olduğunu düşünmek yanlış olacaktır.

Nio Air AR 1

Daha birkaç gün önce servis ettiğimiz haberimizde de belirttiğimiz üzere, elektrikli otomobil devi rotasını Avrupa’ya çevirmiş ve burada çok büyük tutarlarda yatırımlar yaparak elektrikli şarj istasyonları kuracağını duyurmuştu. Ancak Nio’yu bugünkü haberimize konu eden özelliği yeni şarj istasyonları ya da otomobilleri değil.

Nio Air AR 2

AR gözlük pazarı için yeni oyuncu; Nio

Nio tarafından tanıtımı yapılan yeni AR gözlük, teknoloji dünyası için oldukça önemli bir dönemeç olarak kabul edilebilir. Bugüne kadar daha çok oyun ve eğlence temalı içerikler üzerine kurulan ve nedense ev ortamı için düşünülen bu teknolojiyi yolcular için yeniden harmanlayan Çinli şirket, ortaya Nio Air AR gözlüklerini çıkarmış.

Nio Air AR

Nio ET7, ES7 ve ET5 modelleriyle uyumlu olarak çalışan bu gözlükler, kullanıcıları için yaklaşık 4 metrelik mesafeden (tabi ki sanal mesafe) 130 inçlik ekran deneyimiyle film izleme  imkanı sunuyor. İlk etapta 260 Dolby Atmos filmi ve 20 3D film içeriğiyle desteklenen bu gözlüklerin ilerleyen zamanlarda daha fazla içerik desteği sunacağını da belirtelim.

Nio tarafından sınırlı sayıda üretilen ve ayrı bir aksesuar olarak satılan bu gözlüklerin fiyatı ise 330 dolar olarak belirlendi.

Elon Musk Yüzüklerin Efendisi eleştirisi ile gündemde