Apple’ın Kendi Modemi iPhone’u Tepeden Tırnağa Değiştirebilir

Apple büyük karar aldı

Apple’ın efsaneye dönüşen modem çipi hakkında yeni havadisler var. Proje hemen gelişme sağlamayabilir ancak daha ileride iPhone’larda köklü değişimin yolunu açabilir. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Yakından tanıdığımız bir isim olan Mark Gurman, Apple‘ın kendine ait ilk özel modem yongasının kısa vadede kullanıcılar için gözle görülür avantaj sağlamayacağını belirtti. Hatta şirket içindeki birçok kişiye göre de tüketiciler modem yongasını kimin üretip üretmediğiyle ilgilenmiyor. Belki yakın dönem için böyle olsa da ileride durumlar değişebilir. Çünkü Apple modem yonganın uzun vadede iPhone’un tasarımını ve çalışma şeklini değiştirebilecek bir bileşene dönüştürmek istiyor.

Apple

Şirket modem tasarımını Wi-Fi ve Bluetooth erişimini yöneten yeni bir kablosuz çipin içine katmayı planlıyor. Bu durum tek bir bileşen oluşturarak pil ömrünü ve güvenliği artırabilir. Şöyle bir durum daha var; Cupertino’lu firma bağlantıyla ilgili tüm her şeyi direkt olarak iPhone’un ana sisteminde ya da yongasetinde birleştirebilir. Böylece maliyetler düşer ve iPhone’un içinde yer açılması sağlanabilir. Daha fazla yer, tasarımın incelmesi ve yeni bileşenlerin kullanılması demek.

Analist Ming-Chi Kuo da iPhone SE 4 ve iPhone 17 Slim’de Apple’ın 5G modem çipinin olacağını söyledi. Şu anda piyasada olan tüm iPhone’larda Qualcomm’un modemi bulunuyor. Apple ve Qualcomm’un arasındaki modem tedarik anlaşması 2026’ya kadar uzatıldı. Teknoloji devi bir yandan Qualcomm’un modemini kullanmaya devam ederken, diğer yandan da birkaç sene içinde kendi modemine kademeli olarak geçiş yapacak.

Vivo X200 Mini’nin ekran tasarımı ve ana kamera detayları ortaya çıktı