Kripto Para Piyasasının Toplam Değeri 2,41 Trilyon Dolar Oldu

Kripto para piyasaları kripto madenci Bybit kripto yatırımı kripto varlıklarla

Kripto para piyasasında Bitcoin’in piyasa değeri 1,3 trilyon dolar ve Ethereum’un piyasa değeri 454 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell: Faiz indirimleri için hedefimiz 2024 yılı

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Kongre’ye bağlı Finansal Hizmetler Komitesi önünde yapacağı konuşmanın yazılı metni açıklandı. Powell, faiz indirimlerini bu sene için hedef gösterdi ancak verilere bakacaklarını vurguladı.

Enflasyonun hala yüzde 3’ün üzerinde olduğunu belirten Powell, bu konuda ilerleme kaydedildiğini söyledi. Hızlı veya erken indirim ile geç ve yavaş indirim arasında bir denge sağlama çabası içinde olacaklarını ifade etti.

Fed, son olarak Temmuz ayında faizleri 25 baz puan artırmıştı. 20 Mart’taki toplantısında alacakları karar şimdiden merak konusu. Powell, daha önce Mart ayında faiz indirimine geçmenin “zor” olduğunu söylemişti. Uzmanlar, en erken Mayıs ayında bir faiz indirimi kararı beklentisini taşıyor.

Kripto paralarda korkutan Kripto para

CFTC Başkanı Behnam: “Kripto paraların değerindeki artış ve dijital varlıkların düzenlenmesi için yasal çerçeve şart.”

CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu) Başkanı Behnam, kripto para birimlerindeki değer artışı ve dijital varlıklarla ilgili yaptıkları cezai işlemlerin kaynaklarının yüzde 49’unu tüketmesi endişesini dile getirerek, sektöre yeni yetkiler sağlayacak yasal düzenlemelerin önemini vurguladı.

Perakende yatırımcılardaki iyimserliği “uyarı hikayesi” olarak nitelendirerek, Amerikalıları ve yatırımcıları korumak amacıyla düzenleyici bir yapıya ihtiyaç olduğunu belirtti. Ancak, geçen yaz üzerinde çalışılan yasa tasarısının destek eksikliği nedeniyle Başkan Biden tarafından onaylanma olasılığının düşük olduğunu ifade etti.

Behnam, tasarının ilerlemesi durumunda CFTC’nin düzenleyici çerçeveyi hızlı bir şekilde uygulama süresinin bir yıl olacağını belirtirken, Bitcoin’in değerindeki artışın harekete geçme gerekliliğini vurguladı ve kripto para birimlerinin ortadan kaybolmayacağını, Kongre’nin özellikle Bitcoin etrafında acil bir eyleme geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kripto paralar Kripto para

BlockFi, FTX ve Alameda Research İle 874.5 milyon dolarlık anlaşmaya vardı

BlockFi, FTX ve Alameda Research ile varılan uzlaşma sonucunda, Çarşamba günü yapılan iflas mahkeme dosyasına göre 874,5 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

2022 yılında FTX’in çöküşünden etkilenen ve ardından Chapter 11 iflasını başlatan BlockFi, mahkeme onayı durumunda FTX’ten 185,2 milyon dolarlık müşteri alacağı ve Alameda Research’in kardeş ticaret firması olan FTX’ten 689,3 milyon dolarlık bir alacak tahsil edecek. Dosyaya göre, FTX belirli dağıtım hedeflerini karşıladığı sürece, BlockFi müşterileri bu alacakları tam değerinde tahsil edebileceklerdir.

874,5 milyon doların 250 milyon doları teminatlı bir alacak olacak ve bu, FTX’in alacaklılar tarafından onaylanan planının ardından BlockFi’ye ödeme yapılmasını önceliklendirecek.

Apple ‘Dünyanın En Değerli Şirketi’ Ünvanını Kaybedebilir